Plenković o aferi SMS: Brkić je Brkić, Blaž Curić je Blaž Curić | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 33

Plenković o aferi SMS: Brkić je Brkić, Blaž Curić je Blaž Curić

Plenković o aferi SMS: Brkić je Brkić, Blaž Curić je Blaž Curić
1

Ja mislim da je jako dobro načelo da svatko odgovara za svoje postupke, Miljan Brkić je Milijan Brkić, Blaž Curić je Blaž Curić, što će se dalje događati ja to ne mogu prognozirati...

VIDEO

Premijer Andrej Plenković komentirao je u četvrtak aferu sa SMS-ovima uz koju se veže Blaž Curić, vozač ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, a ujedno i potpredsjednika HDZ- Milijana Brkića. 

Istaknuo je kako se ne radi o unutarstranačkom obračunu u HDZ-u, kao niti da stranka, Vlada niti on osobno ne koristi institucije za ikakve obračune.

- Nema riječi o tome da bi Vlada, ja osobno niti bilo tko drugi koristili državne institucije za bilo kakve obračune, unutarstranačke niti bilo kakve druge. U Hrvatskoj institucije dolaze do svojih saznanja, sukladno zakonu poduzimaju mjere i nakon toga eventualno kreću u daljnje postupke. To su stvari koje su potpuno neovisne od politike, izvršne vlasti. Poplava je insinuacija o orkestriranim unutarstraničkim obračunima, zlouporabe policije, USKOK-a, DORH-a...To jednostavno ne stoji. To nije način na koji ja radim, to nije način na koji radi ova Vlada niti će raditi - istaknuo je premijer.

POGLEDAJTE VIDEO:

Obzirom da je Curić kum Milijana Brkića, Plenković nije želio komentirati mogućnost okretanja istrage i prema njemu, tj prema samom vrhu HDZ-a.

- Nas dvoje smo jučer sjeli i razgovarali smo sat vremena. Ono što će se kasnije odvijati u istrazi ja ne mogu uopće špekulirati i komentirati i u ovom trenutku nemam nikakvih komentara o tome - rekao je.

Na upit postoji li pitanje kredibiliteta gospodina Miljana Brkića, kao drugog čovjeka stranke, premijer je poručio da se neće povoditi za naslovima i raznim teorijama.

- Ja mislim da je jako dobro načelo da svatko odgovara za svoje postupke, Miljan Brkić je Milijan Brkić, Blaž Curić je Blaž Curić, Ne možete očekivati od mene da išta od tih priča sumiram, povodim se naslovima, raznim teorijama, to nema šanse da čujete od mene - izjavio je. 

Na komentar da je Brkić rekao da će ići u Vukovar, Plenković je rekao: 'Što se tiče Vukovara, stav je stranke jasan'.

- Nisam ja njega baš doživio da on daje veliku potporu toj inicijativi. On govori ono što mi govorimo, možda na drugi način, a to je da simbol Vukovara, žrtva branitelja, nestalih i ubijenih na Ovčari, ljudi koji su izgubili sve i dokad god su oni živi, a vjerojatno i njihova djeca, živjet će s tom temom. Moramo pokazati i razumijevanje prema ovom što radi gradonačelnik Penava. On s time živi svaki dan i ja to razumijem. Tijela koja su za to nadležna moraju procesuirati ratne zločine, apel mora biti jasan i artikuliran, ograničen na temu, a nikako ne treba dobiti drugu dimenziju - zaključio je Plenković.

Na konstataciju da informacije cure i tko za to treba odgovarati, Plenković je poručio kako svi nadležni trebaju raditi sukladno zakonu.

- Znači, ako je nešto tajno, treba biti tajno - rekao je.

Istaknuo je kako nadležni moraju utvrditi tko je i kako je mogao nekome van sustava dojaviti informacije o istrazi.

- To je ogroman problem i kazneno djelo - poručio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 33

VIDEO

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija:  Prošlo je dosta vremena otkad je umro
UŽAS U ZAGREBU

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija: Prošlo je dosta vremena otkad je umro

U petak navečer policija je u stanu na Trešnjevci pronašla tijelo muške osobe. Još nije poznat uzrok smrti...

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem
PRIČA O BARTULICI

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem

Plus+ Stephen Nikola Bartulica u devedesetima se pojavio u Hrvatskoj. Tada je počeo njegov uspon od Ministarstva vanjskih poslova do EU parlamenta
Pijani 70-godišnjak lopatom lupao po autu pa pokušao ubiti člana obitelji. Teško je ozlijeđen
STRAVA KOD DUGOG SELA

Pijani 70-godišnjak lopatom lupao po autu pa pokušao ubiti člana obitelji. Teško je ozlijeđen

Osumnjičeni 70-godišnjak je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje, objavila je Policijska uprava zagrebačka.