Obavijesti

News

Komentari 109

Plenković o Cvitanu: 'Smiješne su kritike Bernardića i oporbe'

Plenković o Cvitanu: 'Smiješne su kritike  Bernardića i oporbe'
1

Ako oporba baš nikada nema ništa korisnoga i dobroga za reći, mogli su onda radije takve komentare i prešutjeti, rekao je premijer i dodao kako je bilo dobro da je Cvitan bio na sastanku

VIDEO

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak navečer smiješnima je ocijenio kritike oporbe zbog toga što je zajedno s njim, ranije tijekom dana, na konferenciji za novinare na kojoj je izvijestio da postoji još niz slučajeva nepravilnosti i nezakonitosti glede putnih naloga u Vladi, bio i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan.

- Zaista smiješne kritike, ne samo njegove, nego i brojnih drugih političkih aktera i promatrača ili civilnoga društva - rekao je premijer Plenković novinarima u Hrvatskome saboru, koje je zanimao stav premijera o kritikama šefa SDP-a Davora Bernardića.

Na konferenciji za novinare poslijepodne u Banskim dvorima uz Plenkovića je, naime, bio i Cvitan, što su "neobičnim" ocijenile neke nevladine udruge i političke stranke,  no predsjednik Vlade takve kritike odbacuje.

- Imamo ozbiljan problem koji smo uočili na temelju istrage koju sam ja naložio kao predsjednik Vlade u funkcioniranju dijela službi Vlade. Ako je riječ o opravdanoj sumnji da je bilo i nezakonitosti i nepravilnosti, onda je moja dužnost, kao predsjednika Vlade, da takvu krupnu političku stvar stavim i u dijalog s državnim odvjetnikom čija je zadaća, po njegovoj funkciji, da se po službenoj dužnosti bavi ovakvim temama. I zbog toga je on bio danas na sastanku. To je dobro, a ne loše - naglasio je Plenković.

-  Ako oporba baš nikada nema ništa korisnoga i dobroga za reći, mogli su onda radije takve komentare i prešutjeti - zaključio je predsjednik Vlade.

Premijer Plenković je večeras u Hrvatskom saboru bio zajedno s predsjednikom kluba Europske pučke stranke (EPP) u Europskome parlamentu, Manfredom Weberom, te su HDZ-ovom Klubu zastupnika približili stavove EPP-a vezane uz budućnost Europe, uoči rasprave na Europskome vijeću uz 60. obljetnicu Rimskih ugovora, a nakon "scenarija" iz Bijele knjige, koju je nedavno predstavio predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.