Obavijesti

News

Komentari 139

Plenković o Milanoviću: On je manipulator, lažljivac i divljak

Plenković o Milanoviću: On je manipulator, lažljivac i divljak

Nakon niza teških riječi koje je predsjednik Milanović iznio na račun Plenkovića, HDZ-ovaca i Vlade, Plenković je poručio kako od sada bojkotira svaki oblik komunikacije s njim. Sve samo pismeno, kaže

VIDEO

Očito je oporba imala strategiju da danas sva pitanja uputi meni, 19 od 20, a što su s time dobili ili ne, to će javnost procijeniti. Mi nastavljamo raditi na dobrobit građana, rekao je premijer Andrej Plenković rezimiravši saborski aktualac.

Odmah je, i prije pitanja novinara, prešao na komentiranje aktualnosti, među kojima i pismo generala za pomilovanjem Josipa Perkovića i Zdravka Mustača te izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića koji je, odgovarajući danas na Plenkovićeve teze da je on inicirao tu temu oko pomilovanja, iznio niz uvreda i teških riječi na račun HDZ-ovaca, Vlade i Plenkovića direktno.

POGLEDAJTE VIDEO

Najavio je bojkot predsjednika kojeg naziva karijesom s Pantovčaka.

- Bio je u Zadarskoj županiji na poziv HDZ-ov župana i vidite kako je gostoprimstvo uzvraćeno brutalnim napadima na HDZ od strane Milanovića - da je to stranka koja 30 godina zaudara na UDBU, da smo mi svi banda, da smo mi svi lopovi, da je moj otac udbaški doušnik, da sam ja nekakav udbaški gojenac… Onda je lagao da sam ja nešto govorio o generalima (Milanović kaže da je Plenković nazvao generale retardiranima, op.a), napadao ih, što nema veze s vezom. On je danas pokazao ogromnu nervozu, primitivizam, u retoričkom smislu divljaštvo. Nama je sve to skupa poznato, nažalost, i hrvatskoj javnosti već zadnje, otprilike dvije i pol godine, ali, eto, postoje trenuci kada ta nervoza izađe na čistac kad mora reći hoće li nekoga pomilovati ili ne - rekao je Plenković.

POGLEDAJTE VIDEO: Milanović u Zadru

Pokretanje videa...

Izjave Zorana Milanovića 02:41

Vrijeme više s Milanovićem, kaže, gubiti neće niti dolaziti u kontakt s njim.

- On očito ima puno razloga za nervozu, problema, izveden je na čistac, neka se očituje. Mi ćemo raditi sve što treba za hrvatske građane i gospodarstvo, a on svoje probleme i način komunikacije neka rješava s nekim tko mu u tom pogledu može pomoći. Siguran sam da mu je bitan i nužan nečiji savjet i nečija pomoć jer ovo je jedno zagađivanje javnog prostora na način koji je neciviliziran, nekulturan i nedostojan javne političke komunikacije - dodao je. 

Rat se nastavlja: HDZ nazvao Milanovića ruskim agentom
Rat se nastavlja: HDZ nazvao Milanovića ruskim agentom

Plenković negira da je za branitelje rekao da su retardirani. 

- Taj čovjek je patološki lažljivac, poslušajte moje izjave, niti trunke aluzije o tako nečemu. Dapače, ja sam rekao da su to heroji Domovinskog rata. On je manipulator, lažljivac, divljak, proruski nastrojen, ne znam je li njihov agent ili ne, ali štetu koju je učinio u vanjskopolitičkom smislu posljednja dva mjeseca je zastrašujuća - naglasio je premijer.

Milanović je, između ostalog, rekao i kako očekuje rekonstrukciju Vlade, a Plenković mu odgovara da on nema nikakve veze s time.

- Rekonstrukcija je moje pitanje i pitanje Sabora. Bilo bi mu bolje da se bavi svojim kućnim odgojem, a ne preustrojem Vlade. To je osoba koja je pokidala sve moguće i minimalne načine komunikacije. Bojkotirat ćemo ga u svakom smislu. Nitko s njim iz Vlade neće ići na službeni put, organizirati zajedničke konferencije. Prešao je sve granice. Možemo do neke granice biti uviđavni, ali da ovakvo divljaštvo trpimo i da to slušamo... to što su ljudi za njega glasali ne obvezuje nas da komuniciramo s nekim tko je u stanju ovako nešto reći - naglasio je. 

Na opasku da ih obvezuje Ustav istaknuo je kako od sada komunikacija ide samo pismeno.

Na pitanje tko bi to Milanoviću mogao pomoći, Plenković kaže da ima puno eksperata koji bi tu imali puno posla. 

Obrušio se na zastupnicu Sandru Benčić, predsjednika SDP-a Peđu Grbina te Mostova Ninu Raspudića istaknuvši da šuruju s Milanovićem.

Govoreći o situaciji u BiH i Hrvatima u BiH, temi oko koje se Raspudićem tijekom aktualca sukobio jer je Raspudić za loš položaj optužio HDZ, Plenković je naglasio kako je politika Milanovića prema BiH bila "štetočinska" pa ga ponovno nazvao karijesom s Pantovčaka. Podsjetio je na Milanovićeve izjave o sapunu i parfemu istaknuvši kako je time zatvorio sva vrata da se postigne konsenzus.

- I to Hrvati u BiH znaju. Mi smo učinili sve, a ni oni (Mostovci, op.a) ni on nisu učinili ništa, naprotiv, učinili su štetu. Jedini put je obnova povjerenja. Ne prihvaćamo da se Hrvate u BiH tretira neravnopravno, nažalost neki su tu učinili štetu u smislu povjerenja - dodao je premijer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 139
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa