Obavijesti

News

Komentari 139

Plenković o Milanoviću: On je manipulator, lažljivac i divljak

Plenković o Milanoviću: On je manipulator, lažljivac i divljak

Nakon niza teških riječi koje je predsjednik Milanović iznio na račun Plenkovića, HDZ-ovaca i Vlade, Plenković je poručio kako od sada bojkotira svaki oblik komunikacije s njim. Sve samo pismeno, kaže

VIDEO

Očito je oporba imala strategiju da danas sva pitanja uputi meni, 19 od 20, a što su s time dobili ili ne, to će javnost procijeniti. Mi nastavljamo raditi na dobrobit građana, rekao je premijer Andrej Plenković rezimiravši saborski aktualac.

Odmah je, i prije pitanja novinara, prešao na komentiranje aktualnosti, među kojima i pismo generala za pomilovanjem Josipa Perkovića i Zdravka Mustača te izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića koji je, odgovarajući danas na Plenkovićeve teze da je on inicirao tu temu oko pomilovanja, iznio niz uvreda i teških riječi na račun HDZ-ovaca, Vlade i Plenkovića direktno.

POGLEDAJTE VIDEO

Najavio je bojkot predsjednika kojeg naziva karijesom s Pantovčaka.

- Bio je u Zadarskoj županiji na poziv HDZ-ov župana i vidite kako je gostoprimstvo uzvraćeno brutalnim napadima na HDZ od strane Milanovića - da je to stranka koja 30 godina zaudara na UDBU, da smo mi svi banda, da smo mi svi lopovi, da je moj otac udbaški doušnik, da sam ja nekakav udbaški gojenac… Onda je lagao da sam ja nešto govorio o generalima (Milanović kaže da je Plenković nazvao generale retardiranima, op.a), napadao ih, što nema veze s vezom. On je danas pokazao ogromnu nervozu, primitivizam, u retoričkom smislu divljaštvo. Nama je sve to skupa poznato, nažalost, i hrvatskoj javnosti već zadnje, otprilike dvije i pol godine, ali, eto, postoje trenuci kada ta nervoza izađe na čistac kad mora reći hoće li nekoga pomilovati ili ne - rekao je Plenković.

POGLEDAJTE VIDEO: Milanović u Zadru

Pokretanje videa...

Izjave Zorana Milanovića 02:41

Vrijeme više s Milanovićem, kaže, gubiti neće niti dolaziti u kontakt s njim.

- On očito ima puno razloga za nervozu, problema, izveden je na čistac, neka se očituje. Mi ćemo raditi sve što treba za hrvatske građane i gospodarstvo, a on svoje probleme i način komunikacije neka rješava s nekim tko mu u tom pogledu može pomoći. Siguran sam da mu je bitan i nužan nečiji savjet i nečija pomoć jer ovo je jedno zagađivanje javnog prostora na način koji je neciviliziran, nekulturan i nedostojan javne političke komunikacije - dodao je. 

Rat se nastavlja: HDZ nazvao Milanovića ruskim agentom
Rat se nastavlja: HDZ nazvao Milanovića ruskim agentom

Plenković negira da je za branitelje rekao da su retardirani. 

- Taj čovjek je patološki lažljivac, poslušajte moje izjave, niti trunke aluzije o tako nečemu. Dapače, ja sam rekao da su to heroji Domovinskog rata. On je manipulator, lažljivac, divljak, proruski nastrojen, ne znam je li njihov agent ili ne, ali štetu koju je učinio u vanjskopolitičkom smislu posljednja dva mjeseca je zastrašujuća - naglasio je premijer.

Milanović je, između ostalog, rekao i kako očekuje rekonstrukciju Vlade, a Plenković mu odgovara da on nema nikakve veze s time.

- Rekonstrukcija je moje pitanje i pitanje Sabora. Bilo bi mu bolje da se bavi svojim kućnim odgojem, a ne preustrojem Vlade. To je osoba koja je pokidala sve moguće i minimalne načine komunikacije. Bojkotirat ćemo ga u svakom smislu. Nitko s njim iz Vlade neće ići na službeni put, organizirati zajedničke konferencije. Prešao je sve granice. Možemo do neke granice biti uviđavni, ali da ovakvo divljaštvo trpimo i da to slušamo... to što su ljudi za njega glasali ne obvezuje nas da komuniciramo s nekim tko je u stanju ovako nešto reći - naglasio je. 

Na opasku da ih obvezuje Ustav istaknuo je kako od sada komunikacija ide samo pismeno.

Na pitanje tko bi to Milanoviću mogao pomoći, Plenković kaže da ima puno eksperata koji bi tu imali puno posla. 

Obrušio se na zastupnicu Sandru Benčić, predsjednika SDP-a Peđu Grbina te Mostova Ninu Raspudića istaknuvši da šuruju s Milanovićem.

Govoreći o situaciji u BiH i Hrvatima u BiH, temi oko koje se Raspudićem tijekom aktualca sukobio jer je Raspudić za loš položaj optužio HDZ, Plenković je naglasio kako je politika Milanovića prema BiH bila "štetočinska" pa ga ponovno nazvao karijesom s Pantovčaka. Podsjetio je na Milanovićeve izjave o sapunu i parfemu istaknuvši kako je time zatvorio sva vrata da se postigne konsenzus.

- I to Hrvati u BiH znaju. Mi smo učinili sve, a ni oni (Mostovci, op.a) ni on nisu učinili ništa, naprotiv, učinili su štetu. Jedini put je obnova povjerenja. Ne prihvaćamo da se Hrvate u BiH tretira neravnopravno, nažalost neki su tu učinili štetu u smislu povjerenja - dodao je premijer.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 139
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti
Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...

Ako privremeni predsjednik da mandat za sastav vlade Milanoviću, Ustavni sud može to poništiti. Ako sabor izglasa povjerenje vladi u kojoj bi premijer bio Milanović, Ustavni sud to može poništiti, rekao je Šeparović