Obavijesti

News

Komentari 151

Plenković o uvjetima Mosta: 'Neki od njih su mi zanimljivi'

Plenković o uvjetima Mosta: 'Neki od njih su mi zanimljivi'
1

Neki od njih su mi zanimljivi. Idemo prvo ostvariti rezultat, a nakon izbora ćemo se dogovarati sa strankama koje su nam slične, rekao je u Šibeniku predsjednik HDZ-a

VIDEO

Predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković, u subotu je u Šibeniku rekao da je jamstva Mosta vidio iz medija

- Neki od njih su mi zanimljivi. Idemo prvo ostvariti rezultat, a nakon izbora ćemo se dogovarati sa strankama koje su nam slične - kazao je Plenković. Čelnik HDZ-a želi da se buduća vlada formira na temelju cjelovitoga rada.  

- Naši ljudi očekuju stabilnost i institucije koje pružaju okvir za to - rekao je Plenković. 

Izjava Andreja Plenkovića u Šibeniku: Reporter: Hrvoslav Pavić

Posted by 24sata on 3. rujna 2016

Komentirao je i uvjet Mosta o ukidanju ZERP-a i proglašenja isključivoga gospodarskog pojasa.  

- Po međunarodnom pravu, naravno da je proširenje jurisdikcije na Jadranu moguće. U dogovoru sa susjedima naravno da uvijek postoje razlozi za širenje jurisdikcije. Razgovarat ćemo o tome, ali mora biti u skladu s onim što zajednička ribarstvena politika treba biti unaprijed razjašnjena s našim partnerima - rekao je Plenković. 

Komentirajući Mostov uvjet o smanjenju plaća zastupnika u Saboru i djelatnika u državnoj upravi, Plenković je rekao da je protiv banaliziranja rada državnih institucija.  

- Ja sam protiv toga da se banalizira rad državnih institucija. Ne mislim da njihov rad treba trivijalizirati na bilo koji način - rekao je Plenković. 

Na pitanje novinara o izvješću o financiranju kampanje, Plenković je rekao da je zasad potrošeno 2,9 milijuna kuna te 2,6 milijuna kuna na posebnom računu.  

- Završno izvješće ćemo, sukladno zakonu, podnijeti DIP-u - rekao je Plenković. Dotaknuo se i izvješća Hrvatskog generalskog zbora.  

- Ja sam se s Generalskim zborom susreo dva dana nakon stupanja na dužnost predsjednika HDZ-a. Mislim da smo vrlo jasno pronašli zajednički nazivnik u temama sa Srbijom, spornim zakonom i sličnim. Mislim da smo postigli suglasje. Što se tiče regionalnog ustroja Hrvatske, HDZ je jasan - mi podržavamo županijski ustroj. Mi smo svjesni svih pitanja koja su bitna, a ona podrazumijevaju i fiskalnu i funkcionalnu stranu - rekao je Plenković.

Komentiravši izjave Zorana Milanovića, rekao je da šef oporbe time pokazuje da ne zna gdje je. - Nije ni za oporbu ni za vlast. Ja sam za budućnost. Ovakva vrsta rasprave najviše govori o njemu, na to se neću vraćati. On je pokazao da nije shvatio promjenu konteksta, da nije shvatio taj transformacijski element koji sam unio u HDZ - rekao je Plenković. 

Što se tiče njegove imovinske kartice, predsjednik HDZ-a rekao je da se radi o isfabriciranoj priči. Njegova je imovinska kartica od 2009. do 2013. godine bila objavljena na stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Uklonjena je, a on prema zakonu trenutno ne obnaša funkciju koja od njega zahtijeva unaprijed objavljivanje imovinske kartice, kao i to da on sad niti da hoće, nema mogućnost objaviti ju, objasnio je Plenković.  

- Imam stan i auto, moja je plaća istovjetna plaćama SDP-ovih zastupnika u Europskom parlamentu - rekao je Plenković

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 151
VIDEO

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet
HDZ I MOST, ŠESTA RUNDA

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet

Nakon gotovo šestosatnih pregovora o vladi izaslanstva HDZ-a i Mosta u srijedu su raspravili podijelu resora, Most je najavio da će u četvrtak donijeti konačnu odluku...

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru
MANDATAR VLADE

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru

Konzultacije s izabranim zastupnicima, odnosno predstavnicima stranaka i koalicija o tome kome će predsjednica Republike povjeriti mandat za sastavljanje Vlade trebali bi početi u 12 sati
Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka
USKORO NOVA VLADA

Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da kreće s konzultacijama o sastavljanju Vlade u utorak, čim od DIP-a dobije službene rezultate izbora