Obavijesti

News

Komentari 280

Plenković: Ovo je prekretnička večer na našoj političkoj sceni

Plenković: Ovo je prekretnička večer na našoj političkoj sceni
25

HDZ i koalicijski partneri se nadaju pobjedi, a ohrabrenje im je da je najveća izlaznost bila u županijama i mjestima koja su tradicionalno njihove 'utvrde'

VIDEO

U stožeru HDZ-a na Trgu žrtava fašizma je prije objave rezultata vladalo dobro raspoloženje , a ohrabrenje im je bila najveća izlaznost u županijama i mjestima koja su tradicionalno njihove 'utvrde'. Atmosfera u stožeru podsjećala je na svadbenu.

Nositelj liste Andrej Plenković kazao je oko 19 sati kako HDZ i koalicijski partneri očekuju jednako dobre rezultate kao i prošle godine.

- Prošle godine HDZ-ova lista ostvarila je šest mandata, ove se u Europski parlament bira jedan zastupnik manje. Pričekajmo dok stigne više podataka o izlaznosti birača, no već pristigle informacije s terena govore da je izlaznost velika u županijama gdje je HDZ tradicionalno snažan i jak. To je ohrabrujuće! Ovo će biti pobjednička i prekretnička večer na hrvatskoj političkoj sceni! Kao što znate, mi smo zbog poplava obustavili sve stranačke skupove u posljednjih tjedan dana, a novac smo uplatiti za stradale - rekao je Plenković.

VIDEO

HDZ-ova kandidatkinja za zastupnicu u Europskom parlamentu Ivana Maletić komentirala je malu izlaznost na današnjim izborima.

- Jako loše je što je mali odaziv birača na biračka mjesta. Prije svega jer je važno i za Hrvatsku kao novu članicu da aktivno sudjeluje i u izborima za Europski parlament. Mi smo učinili sve što je bilo u našoj moći. Cijelu godinu smo obilazili naše županije, tijekom kampanje smo održali više od 600 susreta, skupova, sastanaka sa svim segmentima društva. Međutim, kako su ograničeni medijski istupi tijekom kampanje, posao je na sebe trebala preuzeti Vlada. To je definitivno odgovornost Vlade da euroizbore približi građanima i tu su potpuno zakazali. Propustili su pozvati građane da u što većem broju iziđu na izbore - rekla je u razgovoru za RTL Danas.

Smatra i kako će današnji rezultati biti svojevrsni pokazatelj što birači inače misle o određenim političkim opcijama te možda ukazuju kako će se stvari odvijati na parlamentarnim izborima.

VIDEO

Politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak u izravnom javljanju za Dnevnik Prvog programa Hrvatskog radija naglasio je da očekuje uvjerljivu pobjedu HDZ-ove koalicije jer ima najkvalitetnije kandidate, a diletantska Vlada izgubila je povjerenje naroda.

VIDEO

Predsjednik stranke Tomislav Karamarko , koji inače danas slavi rođendan, došao je oko 22.20 sati u središnjicu stranke gdje su ga članovi pobjedničkog tima pozdravili pljeskom i ovacijama.

>>> Karamarkov pobjednički govor pročitajte OVDJE

Dubravka Šuica komentirala je pobjedu HDZ-a. Rekla je kako su rezultati bolji nego lani, jer je lani bilo više zastupnika.

Pokretanje videa...

24sata VIDEO

Kandidati HDZ-a i koalicijskih partnera:

1. Andrej Plenković (nositelj liste)

2. Dubravka Šuica

3. Ivana Maletić

4. Davor Stier

5. Marijana Petir (HSS)

6. Ruža Tomašić (HSP AS)

7. Ivica Tolić

8. Ivan Tepeš (HSP)

9. Željana Zovko

10. Ivan Sablić

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 280

VIDEO

Hrvatsku bi mogao pogoditi lipanjski monsun. Evo što je to
NESTABILNO VRIJEME

Hrvatsku bi mogao pogoditi lipanjski monsun. Evo što je to

Što je lipanjski monsun o kojem piše Istramet? Radi se o meteorološkom fenomenu s izraženim padalinama i mogućim poplavama. Kako pišu, stabilizacija vremena trenutno nije na vidiku

Stanje na cestama: Kolone i zastoji na A2, nesreća na Braču, gužva i na staroj karlovačkoj
VOZITE OPREZNO!

Stanje na cestama: Kolone i zastoji na A2, nesreća na Braču, gužva i na staroj karlovačkoj

Uoči Dana državnosti i Tijelova mnogi su se zaputili na produženi vikend na more zbog čega je na autocesti nastao potpuni kaos zbog niza prometnih nesreća
VIDEO Teška nesreća na A1 kod Draganića: Auto izletio s ceste i prevrnuo se, troje ozlijeđenih
HITNA POMOĆ NA TERENU

VIDEO Teška nesreća na A1 kod Draganića: Auto izletio s ceste i prevrnuo se, troje ozlijeđenih

Karlovačka policija je potvrdila da je zaprimila dojavu o prometnoj nesreći na autocesti A1 u blizini odmorišta Draganić. U nesreći je sudjelovao jedan auto koji je izletio s ceste i prevrnuo se. Ozlijeđeno je troje ljudi, a težina ozljeda za sad nije poznata. Iz HAK-a javljaju da se zbog nesreće u smjeru Dubrovnika vozi u dvije prometne trake uz ograničenje brzine od 60 km/h. Mole vozače da voze oprezno.