News

Komentari 220

Plenković poručio Milanoviću: 'Tko je krenuo protuzakonitim putem, neka sad popravlja'

Plenković poručio Milanoviću: 'Tko je krenuo protuzakonitim putem, neka sad popravlja'

Cijela ta priča je od prvog dana, po meni, isfabricirana. Zakon je donesen prije tri godine s ciljem da proces bude transparentniji i informativniji, rekao je premijer

Premijer Andrej Plenković u Čakovcu je komentirao odluku Ustavnog suda da predsjednik može predložiti za kandidata predsjednika ili predsjednice Vrhovnog suda samo kandidate koji su se javili na javni poziv DSV-a.

Odgovorio je na pitanje je li za njega bila očekivana odluka Ustavnog suda i što očekuje od predsjednika Zorana Milanovića. "Ne vidim ništa neočekivano. Cijela ta priča je od prvog dana, po meni, isfabricirana. Zakon je donesen prije tri godine s ciljem da proces bude transparentniji i informativniji. Svi su znali da je javni poziv. Tko je želio biti kandidat, mogao se javiti. Sada smo očekivali što će reći Ustavni sud. On je rekao jedino logično što je mogao reći. Za mene tu nema ništa neočekivanog. Smatram da je cijela priča nepotrebna i isfabricirana tema do koje nije trebalo doći", kazao je. 

Na ponovljeno pitanje što očekuje od predsjednika, odgovorio je: "To pitajte njega", a dodao je i da ne zna što će učiniti predsjednik Sabora, javlja RTL

"Ne može se krenuti u protuzakonitu proceduru i ostavljati u javnosti dojam kao da je to sve ovako ili onako. Nije. Od prvog trenutka nije. Jasno je to svakome tko se iole razumije u pravo. Protuzakonita procedura nije mogla nikako rezultirati ničim konkretnim, niti će rezultirati", kazao je Plenković. 

Najčitaniji članci