News

Komentari 241

'Narod kaže da se riba čisti od repa, ali da smrdi od glave. Ovu ćemo očistiti krećući od glave'

'Narod kaže da se riba čisti od repa, ali da smrdi od glave. Ovu ćemo očistiti krećući od glave'

Predsjednik države na Facebooku obrušio se na HDZ koji kaže nastavlja opstrukciju promjena u pravosuđu i pri tome se služe neustavnim i neinteligentnim smicalicama

U Saboru je grčevitom obranom statusa quo i nedodirljive sudačko pravosudne klike nastavljena Hadezeova opstrukcija promjena u hrvatskom pravosuđu, reagirao je predsjednik države Zoran Milanović na potez vladajuće većine koja je izglasala zaključak Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav te time dali podrška predsjedniku Sabora, Gordanu Jandrokoviću, da nije povrijedio Poslovnik kad na dnevni red sjednice nije stavio prijedlog predsjednika Republike  o kandidatkinji za predsjednicu Vrhovnog suda Zlati Đurđević.

- Ovoga puta valjalo je legalizirati diktatorski ispad predsjednika Sabora, koji je samovoljno i samovlasno odlučio da prijedlog promjena neće uvrstiti na dnevni red, uzurpirajući pravo da umjesto Sabora on odlučuje o, naglašavam, zakonitosti podnesenog prijedloga. Još jednom, zakonitosti, a ne poslovničkoj usklađenosti. To pravo ima jedino Hrvatski sabor. U toj uzurpaciji podržala ga je skoro čitava vladajuća većina, a u pomoć su, zlu ne trebalo, priskočili i jataci - navodi predsjednik u objavi na Facebooku.

Nitko ne može biti kažnjen za izrečeno stajalište ili glas koji je dao u Saboru, no za korupciju može, poručio je.

- Pozivam cijelu javnost da pomno prati kakvu će nagradu od vladajućih dobiti ti jataci, njihova rodbina i svi s njima povezani ljudi. Jeftinim zakonskim smicalicama, u suradnji s kumovima iz Ustavnog suda, nadljudskim naporima pokušavaju održati zatečeno stanje, stanje loše i neodrživo. Stanje hadezeovog pravosuđa u kojemu suci arče i banče s ljudima kojima sude - poručio je Milanović.

Napominje kako su do izbora predsjednika Vrhovnog suda još mjeseci.

- Saborska žeton-većina neće izbjeći konačno očitovanje i sud o osobi koju sam predložio i iza koje ću stajati, neovisno o neustavnim, neinteligentnim smicalicama kojima se služe, zato jer trenutačno mogu. U tome je sva bit i jedini scenarij ove farse. Ja sam za promjene, koliko god one male bile. Od nečega treba početi. Narod kaže da se riba čisti od repa, ali da smrdi od glave. Ovu ćemo očistiti krećući od glave - zaključio je Zoran Milanović.