Obavijesti

News

Komentari 0

Plenković posjetio gradilište nove autoceste kod Siska

Plenković posjetio gradilište nove autoceste kod Siska
4

Najprije je obišao gradilište spojne ceste od Siska do autoceste koja uključuje novi most preko Odre i kružni tok s prilaznicama u vrijednosti 65 milijuna kuna. Dionica autoceste od Lekenika do Siska duga je 10,9 km

VIDEO

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sa suradnicima posjetio je u srijedu Sisačko-moslavačku županiju, gdje je sa županom Ivanom Celjakom razgovarao o projektima Županije i Vlade koji se odnose na sanaciju šteta od potresa i revitalizaciju, a posjetio je i dva gradilišta dionice autoceste A11 Lekenik - Sisak.

Najprije je obišao gradilište spojne ceste od Siska do autoceste koja uključuje novi most preko Odre i kružni tok s prilaznicama u vrijednosti 65 milijuna kuna. Dionica autoceste od Lekenika do Siska duga je 10,9 kilometara i gradi se s dva odvojena kolnika, svaki s dva prometna i zaustavnim trakom. Bit će izgrađeno šest putnih prijelaza s nadvožnjacima i drugom infrastrukturom. Ugovoreni radovi vrijedni su 281,3 milijuna kuna, uz rok izvođenja radova od 24 mjeseca.

Sisak: Premijer Plenković obišao je gradilište novog mosta preko rijeke Odre

Premijer Plenković zadovoljan je dinamikom radova na oba projekta.

- Projekt mosta i prilaznice, kako sam čuo, biti će završen već idućeg ljeta. Dionica autoceste od Lekenika do Siska, bit će punog profila, a čvor kod Žažine omogućit će brži prilaz Petrinji i Glini, što će tom kraju udahnuti novi život. Radovi će biti gotovi prema planu, točno za dvije godine, čime će će Sisak i Sisačko-moslavačka županija, uz novu regionalnu kartu potpora, biti u osjetno povoljnijem tretmanu u odnosu na druga područja kada su u pitanju investicije. Ova će županija sada primati 10 do 15 posto više od drugih županija, što znači da će biti isplativije ulaganje u ovu županiju - rekao je premijer.

Dodao je kako je sa županijskim čelništvom razgovarao o projektima otklanjanja posljedica potresa i revitalizaciju Banovine. Bilo je riječi o ulaganjima u obrazovnu, zdravstvenu, kulturnu, prometnu i socijalnu infrastrukturu, kao i obnovi kuća. Ocijenio je kako je velik posao već obavljen, posebice u zdravstvenoj i obrazovnoj infrastrukturi.

Sisak: Premijer Plenković obišao je gradilište novog mosta preko rijeke Odre

- Predstoji nam daljnje ubrzavanje izgradnje obiteljskih kuća, stanova i višestambenih zgrada, o čemu su u tijeku brojni natječaji. I ovaj naš posjet kao i puni angažman svih ministarstava i državnih ureda doprinijeti da taj proces ubrzamo i da u konačnici iskoristimo sva sredstva koja su nam na raspolaganju, iako ona nisu dovoljna da bi se financirao cijeli proces obnove Banovine nakon velikog potresa - zaključio je Plenković.

Što će novi prometni projekt značiti za Sisak i okolicu, premijer se i osobno uvjerio, jer je kolona vozila s gostima najprije imala zastoj na starom mostu preko rijeke Odre, zatim je bila zaustavljena ispred brklje na željezničkom prijelazu u Stupnu, a na kraju je bio zastoj na nedalekom mostu kod Stupna koji se sanira i promet se naizmjenice odvija jednim trakom.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"