Obavijesti

News

Komentari 71

Plenković posjetio Krstičevića, razgovaralo se o vojnom roku

Plenković posjetio Krstičevića, razgovaralo se o vojnom roku
1

Premijer Andrej Plenković u utorak je posjetio Ministarstvo obrane (MORH) gdje ga je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević izvijestio o novim inicijativama...

VIDEO

Premijer Andrej Plenković u utorak je posjetio Ministarstvo obrane (MORH) gdje ga je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević izvijestio o novim inicijativama, poput temeljnog vojnog osposobljavanja te  povratku vojske u neke sredine u kojima je tradicionalno bila prisutna.

Nove inicijative trenutno se razmatraju i analiziraju u Oružanim snagama, a potaknute su novim sigurnosnim ugrozama, rekao je Krstičević govoreći o ključnim aktivnostima i planovima MORH-a u idućem razdoblju, priopćeno je iz MORH-a. 

"Moramo biti svjesni  rizika koji su kompleksniji nego prije, te je upravo zbog toga važna politička, stručna, ali i javna rasprava o donošenju strateških dokumenata i odluka  koje se tiču svih građana", rekao je ministar na sastanku u Ministarstvu na koji je premijer Plenković došao u pratnji ministra financija Zdravka Marića i drugih suradnika.

Krstičević je izrazio uvjerenost da će uskoro biti doneseni novi strateški dokumenti - Strategija nacionalne sigurnosti i Zakon o sustavu domovinske sigurnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Također, ministar je podsjetio kao nas u ovoj godini čeka važna odluka o budućnosti borbenog zrakoplovstva koja zahtjeva najširi društveni konsenzus, a koja podrazumijeva odgovornost i za buduće generacije.

"Podizanje izdvajanja za obranu, jačanje sposobnosti sastavnica sigurnosnog sustava, mora imati potporu i u civilnoj zajednici jer sve je to jamac uspješnog gospodarstva kao osnovnog temelja razvoja", zaključio je ministar.

Načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov upoznao je Plenkovića sa stanjem i planiranim aktivnostima u Oružanim snagama RH. Ukratko je predstavio strukturu i razmještaj postrojbi te izvijestio o aktualnim zadaćama, od sudjelovanja u mirovnim misijama i operacijama, planiranim vojnim vježbama i obuci te pomoći koju pripadnici Oružanih snaga RH pružaju civilnim institucijama i lokalnoj zajednici kroz hitni medicinski helikopterski prijevoz, akcije traganja i spašavanja i protupožarnu zaštitu.

Po završetku sastanka predsjednik Vlade, u pratnji ministra Krstičevića, posjetio je vojarnu "Pukovnik Marko Živković" na Plesu, gdje je obišao novi kompleks dežurnog borbenog dvojca Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) te se upoznao s operativnim postupcima HRZ i PZO-a u NATO integriranom sustavu protuzračne i proturaketne obrane (NATINAMDS). Također, predsjedniku Vlade prikazana je provedba nadzora i zaštite zračnog prostora u RH u sustavu NATINAMDS.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.