Obavijesti

News

Komentari 99

Plenković: Od Grčke sam tražio da što prije deportiraju BBB-e koji nisu sudjelovali u tučnjavi

Plenković: Od Grčke sam tražio da što prije deportiraju BBB-e koji nisu sudjelovali u tučnjavi

Najoštrije osuđujemo navijačko nasilje i huliganizam, takvo ponašanje predstavlja negaciju sporta, čini štetu ugledu Hrvatske i važno je osuditi huliganstvo i nasilje, rekao je

VIDEO

Prva sjednica Vlade nakon tri tjedna održava se u zgradi Nacionalne i sveučilišne knjižnice, javlja N1.

Na dnevnom je redu, među ostalim, informacija o aktualnom stanju vezanom za potres, prijedlog izmjena Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom, nekoliko odluka vezanih za financiranje obaveznih udžbenika i drugih obrazovnih materijala za učenike te o financiranju prijevoza srednjoškolaca i drugo.

Zagreb: Održana je 244. sjednica Vlade RH

Vezano uz sastanak s turističkim sektorom krajem srpnja Plenković je rekao da se predstavio novi Zakon o turizmu.

- Dosadašnji tijek sezone je odličan. Ostvareno je osam posto više dolazaka nego prošle godine, a predsezona je bila jedna od najboljih te se reflektirala na kontinentalni turizam - rekao je uvodno premijer Andrej Plenković.

Radman: Vlada popravlja štetu od Milanovićevih izjava o Grčkoj
Radman: Vlada popravlja štetu od Milanovićevih izjava o Grčkoj

Vremenske nepogode i velike količine oborina naveo je kao drugu važnu temu, spomenuo je štete od poplava. 

- Više od 5.000 pripadnika raznih službi, od vojske preko vatrogasaca do civilnih službi poput HGSS-a, sudjelovali su i pomagali nakon nevremena - rekao je Plenković i dodao da su poslali pomoć Sloveniji gdje je u poplavama šest osoba poginulo.

- Suočavanje s afričkom svinjskom kugom također je bila važna tema, situacija je najteža u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Usvojen je program potpore sektoru svinjogojstva - istaknuo je.

- Još imamo problem s hrvatskim državljanima pritvorenim u Grčkoj. Najoštrije osuđujemo navijačko nasilje i huliganizam, takvo ponašanje predstavlja negaciju sporta, čini štetu ugledu Hrvatske i važno je osuditi huliganstvo i nasilje. Jednako tako, bez obzira o čemu se radi, pružamo maksimalnu pomoć svim hrvatskim državljanima, pa tako i njih kojih je više od sto. Naša diplomacija je angažirana od prvog dana, u stalnoj smo komunikaciji i na premijerskoj i ministarskoj razini. Štitit ćemo hrvatske državljane i pružati im konzularnu i pravnu pomoć. Izrazio sam u razgovoru s grčkim premijerom sućut zbog smrt navijača bez prejudiciranja krivnje, ali sam zatražio da se navijačima u pritvoru osigura sigurnost, da proces bude pravedan i brz, a da s obzirom na činjenicu da nije svih stotinjak jednako odgovorno, da se što prije deportiraju u Hrvatsku oni za koje se utvrdi da nisu sudjelovali. Naše će službe komunicirati s grčkim vlastima, pružiti potporu. Podsjećam, riječ je o sudskom postupku o čemu odlučuju grčki sudovi, a mi ćemo biti angažirani i u kontaktu s roditeljima - govori.

Ovo su nove cijene goriva: Od utorka skuplji benzin i dizeli
Ovo su nove cijene goriva: Od utorka skuplji benzin i dizeli

Naglasio je da mu je drago što je u roku riješen izbor čelnika VSOA-e.

- Zakon o hrvatskom jeziku predstavljen je prije dva tjedna. Trenutno je u javnom savjetovanju - rekao je Plenković i zahvalio svima te istaknuo da nakon savjetovanja ide u Hrvatski sabor.

Osvrnuo se i na neradnu nedjelju i inicijativu pokretanja sajamskih dana: “Cilj je naći balans između poslovnog i privatnog života. U zakonu je naznačeno što sajmeni dani znače i tu nema dilema. Kroz određeno vrijeme će sve doći na svoje, brojne europske zemlje imaju reguliran rad nedjeljom i njihovi su građani to prihvatili. Ne vidim to kao problem za hrvatsko društvo.”

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa