Obavijesti

News

Komentari 12

Plenković u Zadru otvorio Centar za kreativne industrije

Plenković u Zadru otvorio Centar za kreativne industrije

U centru su specijalizirani poduzetnički inkubator ne samo s uredima za najam, nego i opremljenim dvoranama za edukaciju, tonskim studijem, multifunkcionalnom dvoranom, coworking i izložbenim prostorom

VIDEO

U sklopu službenog posjeta Zadarskoj županiji, premijer Andrej Plenković prisustvovao je u utorak poslijepodne u Zadru svečanom otvorenju Centru za kreativne industrije, rekavši da nastoje osigurati poticajno okruženje male i srednje poduzetnike.

"Takvi projekti su na tragu onoga što radimo, a to je modernizacija Hrvatske, hvatanje koraka s četvrtom industrijskom revolucijom i hvatanje koraka s onima koji su koristili prednost pripadanja Europskoj uniji dulje nego mi. Osiguravamo poticajno okruženje poslovanja i suvremenu opremu za male i srednje poduzetnike na području kulturnih i kreativnih industrija, koji će ovaj prostor koristiti za učenje, inovaciju i posao", rekao je premijer Plenković.

Dodao je da je Centar kreativnih industrija važan sadržaj za Zadar, za sve one koji žele dati doprinos digitalnoj budućnosti Hrvatske i to upravo kroz kreativne industrije, onaj dio gospodarstva koji će se izrazito razvijati u budućnosti.

"Znate da smo jedna od prvih zemalja koja je napravila zakonski okvir za prihvat digitalnih nomada. Upravo oni mogu biti korisnici ovog centra, a vidim da je interes velik. Drago mi je da je Zadarska županija dosad povukla 487 milijuna eura europskih sredstava i to pokazuje koncept pametne županije – iskoristiti sve mogućnosti koje nam pruža članstvo u EU. Vlada će podupirati sve ovakve projekte koji doprinose našoj konkurentnosti", poručio je premijer Plenković.

Gradnja Centra za kreativne industrije na 1560 četvornih metara pokrenuta je prije dvije godine zbog velikog potencijala kreativne industrije, kao i potrebe za kontinuiranim formalnim i neformalnim usavršavanjem i razmjenom znanja između industrije i obrazovnog sustava.

Plenković poručio: Cilj nam je da se prosječna plaća do 2023. godine popne na 1000 eura
Plenković poručio: Cilj nam je da se prosječna plaća do 2023. godine popne na 1000 eura

"Zadarska je županija kao ključan alat u ostvarenju svojih strateških projekata prepoznala europske fondove, a upravo ovo je jedan od konkretnih primjera korištenja europskih sredstava za razvoj gospodarske konkurentnosti i inovativnosti. Želimo 'pametnu županiju', u skladu sa smjernicama EU-a te je upravo sektor inovacija, kreativne i IT industrije jedan od onih gdje želimo napraviti iskorak", istaknuo je župan Božidar Longin.

U centru su specijalizirani poduzetnički inkubator ne samo s uredima za najam, nego i opremljenim dvoranama za edukaciju, tonskim studijem, multifunkcionalnom dvoranom, coworking i izložbenim prostorom.

Nakon posjeta Centru, premijer Plenković posjetio je tvornicu Maraska, gdje se sastao s predstavnicima uprave, te obišao proizvodne pogone, a večeras će prisustvovati proslavi obilježavanja 200 godina industrijske proizvodnje Maraschina te voćnih i biljnih likera u Zadru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"