Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

'Plenkovića su namagarčili suradnici, trebao bi odstupiti'

Istaknuo je kako Plenković stalno ponavlja tezu da u slučaju Agrokor nije bilo vremena i da se moralo djelovati preko noći donošenjem Zakona, no da je istina zapravo drugačija...

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
10 komentara

Zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović pozvao je u petak u Saboru premijera Andreja Plenkovića i njegovu Vladu da odstupe i raspišu nove izbore zbog afere Hotmail. Iako misli da je za način donošenja lex Agrokora Plenković bio neinformiran te da su ga njegovi najbliži suradnici namagarčili, upravo zato smatra da on ne može voditi zemlju. 

- Oni su mu rekli da nema vremena, da se ne zna ništa i da se situacija mora riješiti preko noći, a  onda su upravo oni osmislili lex Agrokor koji će očito pogodovati samo ovoj skupini. To pokazuje da je kao malo dijete bio namagarčen i traži da se novac vrati kako ne bi on i HDZ trpjeli političku štetu - poručio je Lovrinović upitavši se "kako ga onda tek mogu namagarčiti profesionalci  diljem EU i svijeta u projektima i pregovorima."

'JA BIH VRATILA NOVAC' Što je rekao? Šef SOA-e dao je Kolindi izvješće o aferi mailovi

- Kako svi mi ne bi ispali magarci, tražim od premijera  i koalicijske vlade da odstupi i da se raspišu izbor kako bi narod izabrao one koji će stručno, a prije svega moralno  voditi zemlju - poručio je. 

Istaknuo je kako Plenković stalno ponavlja tezu da u slučaju Agrokor nije bilo vremena i da se moralo djelovati preko noći donošenjem Zakona, no da je istina zapravo drugačija.

RAMLJAK O MAILOVIMA: 'Plenković nije ništa znao oko savjetnika, ja sam ih odabirao'

- Još u listopadu 2005. rejting agencija Standard & Poor snizila je rejting Agrokoru i navela točno određene kvalifikacije koje danas prijete. Već 12 godina je upozoravano - rekao je i upitao što su onda radile institucije i obavijesne službe koje su zadužene pratiti stabilnost gospodarstva.

Naglasio je kako su savjetnici imali četiri zadatka; utvrditi pravo financijsko stanje, provesti restrukturiranje, provesti nagodbu vjerovnika i postaviti stalno Vjerovničko vijeće. 

TOMISLAV KLAUŠKI Plenki misli da je zadnji pionir. Pa neka onda podnese ostavku

- Od ova četiri zadatka nisu napravili niti jedan, ali su to naplatili 500 milijuna kuna. Umjesto toga  su putem roll-up kredita dodatno zadužili Agrokor za osam milijardi kuna. Od restrukturiranja ni R - poručio je istaknuvši kako iskreno vjeruje da  Plenković nije uzeo niti lipe.

Tema: Afera mailovi

Možda vas zanima i ovo:
Message