Obavijesti

News

Plenkovićev radikalni plan za smjenu Zorana Milanovića...

Plenkovićev radikalni plan za smjenu Zorana Milanovića...

NOVI BROJ EXPRESSA Na Pantovčaku spremaju protuudar: referendumsku inicijativu o ovlastima premijera. Sve je istražio naš politički analitičar Denis Romac

VIDEO

Vrh HDZ-a ozbiljno razmišlja o metodologiji smjene predsjednika države, a na Pantovčaku spremaju protuudar: referendumsku inicijativu o ovlastima premijera. Sve je istražio naš politički analitičar Denis Romac.

Na dan kad je Vlada ukinula moratorij na ovrhe građanima, saborska zastupnica lijevo-zelenog bloka Sandra Benčić (1978.) odgovorila je na 11 pitanja naše političke reporterke. Benčić kaže: “Tražimo da se ne gazi čizmom ljude koji su ostali bez primanja zbog krize ili one koji zbog socijalne situacije ne mogu platiti svoje dugove”.

Pogled u intimni život Dine Kozlevca (60), vatrogasca i dobroćudnog šefa istarskog stožera. Kod njega ništa nije redovno jer je i prije rođenja bio dio operacije spašavanja.

Tomislav Klauški piše: “Može se Plenković pravdati da on nije radikal, pa i uvjeravati nas da je on osobno žrtva radikalizma. No dokle god sebi zdesna drži Medveda, ne može reći da je spreman obračunati se s radikalizmom”.

Expressova ekspertica za pitanja urbanizma, Nina Ožegović, suočila je stručnjake s ključnim pitanjem: kamo preseliti urede premijera i Vlade te administrativne službe nakon onog napada.

Važan esej hrvatskog pisca Miljenka Jergovića o 30 sekundi nezapamćene geste ispred mramornog monumenta u Varšavi koja se, točno 50 godina kasnije, reflektira i na sadašnje vrijeme. Stručni tim Expressa sedam mjeseci nakon razornog potresa ušao je u mnoge kulturne ustanove u Zagrebu, gdje je situacija još alarmantna te se ne vidi svjetlo na kraju tunela.

Šuta, prašina, građevinski radnici, to je trenutačna slika naših ustanova. A kako teče obnova, kako će je financirati i kad će građani moći uživati u umjetnosti, sve to čitajte u našim specijalnim reportažama koje vam donosimo svaki tjedan u Expressu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.