Obavijesti

News

Komentari 13

Plenkovićeva čestitka za Božić: 'Neka nas blagdan nadahne snagom u ispunjavanju zadaća'

Plenkovićeva čestitka za Božić: 'Neka nas blagdan nadahne snagom u ispunjavanju zadaća'

Božić nas potiče na susretljivost, razumijevanje i darežljivost prema bližnjima, osobito onima koji trebaju pomoć i solidarnost, poručio je Plenković u božićnoj čestitki

VIDEO

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je božićnu čestitku hrvatskim građanima u domovini i inozemstvu, u kojoj stoji:

''Dragi sugrađani, drage Hrvatice i Hrvati u domovini i inozemstvu,

u ovo blagdansko vrijeme, uime Vlade i u svoje osobno želim vam od srca čestitati Božić. Neka vama i vašim obiteljima donese radost, vedrinu i zajedništvo.

Božić nas potiče na susretljivost, razumijevanje i darežljivost prema bližnjima, osobito onima koji trebaju pomoć i solidarnost.

Neka nas najradosniji kršćanski blagdan nadahne optimizmom i snagom u ispunjavanju predstojećih zadaća kako bismo zajedno gradili još uspješniju Hrvatsku.

Svima vama želim obilje mira i veselja te obiteljskog i prijateljskog zajedništva. Sretan vam i blagoslovljen Božić!

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je svim hrvatskim građankama i građanima te Hrvaticama i Hrvatima u domovini i svijetu božićnu čestitku u kojoj stoji:

„Svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i širom svijeta, kao i svim građankama i građanima Republike Hrvatske, uime Hrvatskoga sabora i osobno želim čestit i blagoslovljen Božić!“

Blagdan Božića vrijeme je osobite radosti i nade, svetkovina koja u naša srca uvijek želi donijeti pregršt mira i ljubavi. Podsjeća nas na značaj obiteljskog zajedništva i susreta s našim bližnjima. Istovremeno, svim kršćanima Isusovo rođenje naglašava važnost duhovnog rasta kroz molitvu i djela milosrđa. Poziva nas da ga slavimo i konkretno pomažući našim sugrađanima u potrebi, najranjivijim članovima našeg društva, kao i svim onima koji ovih dana posebno trpe, ma gdje se nalazili.

Svijet u kojem živimo postaje, nažalost, sve više mjestom različitih kriza, rastuće neizvjesnosti i nespokoja. Dok u Hrvatskoj nadolazeće blagdane dočekujemo u ozračju mira i sigurnosti, ne smijemo zaboraviti one čijim Božićem dominiraju razaranja i ratovi. Toliki će ove blagdane dočekati daleko od vlastitih obitelji i topline doma: od Ukrajine i Bliskog istoka do svih drugih mjesta patnje, boli i tame u svijetu.

No, svjetlo Božića nam uvijek iznova poručuje kako će tama u konačnici biti pobijeđena. Potiče nas da kroz snažniji osobni angažman toj pobjedi damo i vlastiti obol. Osvještava nam kako je naša kršćanska i ljudska odgovornost djelatno doprinositi rješavanju zajedničkih problema i izgradnji skladnijeg društva. Svi smo pozvani širiti prostor dijaloga, te tako pomoći sprječavanju novih pogubnih podjela i neprijateljstava u budućnosti.

Uz više solidarnosti, međusobnog razumijevanja i uvažavanja, neka nam ovaj Božić svima donese i snažan poticaj na činjenje više dobra, a naša srca i domove neka ispuni mirom, ljubavlju i veseljem!

Još jednom, svima čestit i blagoslovljen Božić!“.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.