Obavijesti

News

Komentari 177

'Plin je vani skuplji nego kod nas, trudimo se da ne poskupi'

'Plin je vani skuplji nego kod nas, trudimo se da ne poskupi'
2

Što se tiče lokalnih izbora, Plenković je opovrgao novinarsku tvrdnju da HDZ-e kasni u kampanji za lokalne izbore ustvrdivši da stranka 34 posto potpore, a najbliži konkurent 22 posto

VIDEO

Analizirati ćemo sve opcije koje mogu biti korisne za pronalaženje sredstava za otkup MOL-ovog udjela u INI-i. Savjet je održao sjednicu, a naš ključni kriterij da nema generiranja novog javnog duga, te da cijeli postupak bude realan, transparentan i izvodljiv, kazao je u odgovoru na novinarski upit, premijer Andrej Plenković, koji je u petak u Virovitici otvorio 22. Međunarodni sajam Viroexpo. Pri čemu će se oslonac tražiti u savjetima osoba s međunarodnom reputacijom koje mogu pridonijeti kredibilitetu tog projekta. Savjet će analizirati i ovaj najnoviji model. Govoreći o eventualnom poskupljenju plina premijer je kazao da je cijena tog energenta na međunarodnom tržištu veće nego kod nas, ali da je nadležno ministarstvo dobilo zadatak da se iznađe model, i na kojemu se radi da cijena plina za građane i ostale potrošače ne poskupi. 

Praksa je posljednjih nekoliko godina pokazala, da podjele na dvije statističke regije. Jadransku i kontinentalnu Hrvatsku ima određenih manjkavosti i spriječila bi ravnomjerniji razvoj svih dijelova Hrvatske. 

- Moramo vidjeti dali je prihvatljivija drugačiji regionalni model, koji bi nam omogućio povlačenje više novca iz EU fondova. Posebice u one dijelove zemlje koji sada zaostaju, kako bi se u budućnosti dostigao prosjek od 75 posto svih regija u Europi - pojasnio je medijske najave o novom ustrojstvu zemlje. 

Plenković je odgovarajući na upit je li imenovanje predsjednika uprave Podravke, političko kadroviranje, za koje je rekao da njegov kabinet neće raditi, kazao kako država u toj kompaniji ima svega 25,6 posto vlasništva. 

- Vlada koja u Nadzornom odboru ima smo tri predstavnika, zajedno s mirovinskim fondovima sudjelovala u zajedničkom donošenju odluke o novoj upravi Podravke – kazao je Plenković. 

Što se tiče lokalnih izbora, Plenković je opovrgao novinarsku tvrdnju da HDZ-e kasni u kampanji za lokalne izbore ustvrdivši da stranka 34 posto potpore, a najbliži konkurent 22 posto. Te da je Vlada stabilna i da u svim segmentima se radi na boljitku, stabilnosti i solidarnosti za najranjivije skupine. 

- Imamo niz kvalitetnih kandidata i uglavnom smo sve definirali u svim velikim gradovima i županijama s izuzetnom na dva ili tri mjesta – replicirao je Plenković. Dodajući da kampanja ne treba dugo trajati, jer je u posljednje vrijeme bilo dosta izbora. Referirao se i na zbivanja u Dubrovniku gdje je došlo do nategnutih odnosa između Mosta i HDZ-a, kazavši kako to nema nesporazuma. Jer su se u vrijeme pregovaranja s Mostom dogovorili da u prvi krug lokalnih izbora svatko ide sam. Te da to ne utječe na odnose u Vladi ili u Parlamentu. Prognoziravši da će idući župan Dubrovačko -  neretvanski ostati isti – Nikola Dobroslavić. 

Premijer je otvarajući sajam najavio da će Vlada posebno povesti računa o Slavoniji. Nazvavši to „Projekt Slavonija“ u koji će se uložiti oko 2,5 milijardi eura kako bi se na neki način tih pet županija vratilo na zdrave noge koje su uništene Miloševićevom agresijom. Pri čemu je naveo i nekoliko modela koji bi trebali vratiti „sjaj“ tom dijelu Hrvatske i zaustaviti iseljavanje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 177
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.