Obavijesti

News

Komentari 1

PLIVA nagrađena s priznanjima za upravljanje ljudskim resursima

PLIVA nagrađena s priznanjima za upravljanje ljudskim resursima
3

U PLIVI ističu da veliku važnost pridaju razvoju svojih zaposlenika, pa tako kontinuirano postoje dostupni različiti oblici edukacija, predavanja i online sadržaja za učenje

VIDEO

Konzultantska kuća SELECTIO i ove je godine PLIVI dodijelila certifikat Poslodavac Partner, prestižno priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima koje ova konzultantska kuća dodjeljuje od 2005. godine poslodavcima koji zadovolje visoke standarde tog certifikata. Osim toga, PLIVA je od lipnja ove godine nositeljica i priznanja Izvrsnost u izazovima kojim SELECTIO od početka pandemije koronavirusa nagrađuje one poslodavce koji su pokazali kvalitetan odnos i brigu za svoje zaposlenike i u ovom pandemijskom periodu.

U PLIVI ističu da veliku važnost pridaju razvoju svojih zaposlenika, pa tako kontinuirano postoje dostupni različiti oblici edukacija, predavanja i online sadržaja za učenje. Poticanje stjecanja novih znanja i vještina važno je za zaposlenike i s aspekta mogućnosti razvoja karijere kao i za uspjeh u farmaceutskom visoko tehnološkom okruženju. U protekloj godini zaposleni su u prosjeku sudjelovali u nešto više od čak 40 sati edukacija, pri čemu su svi prošli barem jedan oblik neobaveznog usavršavanja.

- Uz kontinuirano ulaganje u razvoj poslovanja, ključnim smatramo i kontinuirano ulaganje u zaposlenike jer upravo oni ostvaruju vrhunske rezultate te uvijek ističemo kako su naši ljudi ti koji čine PLIVU i kako bez njih, njihove stručnosti i znanja ne bi bilo uspjeha ni novih iskoraka. Kontinuirano zapošljavamo kvalitetne stručnjake kojima nudimo prilike za rad i razvoj u izazovnom i kompleksnom međunarodnom okruženju - istaknula je Blagica Petrovac-Šikić, viša direktorica Ljudskih potencijala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

PLIVA se u postupku certifikacije za status Poslodavca Partnera istaknula brojnim inicijativama usmjerenim k promicanju zdravlja, poput obilježavanja dana plućnih bolesti pri čemu je bilo moguće savjetovanje sa stručnjacima, otvaranja šetnica i ohrabrivanje zaposlenika da svoju pauzu iskoriste aktivno primjerice u šetnji. S ciljem promicanja svijesti o važnosti usvajanja zdravih životnih stilova i očuvanja zdravlja, za zaposlenike je, uz brojne informativne članke, organizirano prikazivanje filma o životu s multiplom sklerozom, a prigodnim predavanjem obilježen je i dan mentalnog zdravlja. Fokus na mentalno zdravlje nastavljen je i u aktivnostima implementiranim za vrijeme pandemije koronavirusa.

Naime tijekom pandemije koronavirusa, u PLIVI su uveli brojne prakse zbog kojih su nagrađeni i priznanjem Izvrsnost u izazovima. Fokus je u tvrtki u početku pandemije bio na nizu praksi vezanih za krizni menadžment kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja, a iz PLIVE ističu da su osobito ponosni i na uvedenu wellbeing praksu „Razvojni četvrtci“ koja predstavlja ciklus tjednih online edukacija koje su dostupne svim zaposlenicima, te na newsletter „Povezani i kad nismo zajedno“ koji se bavi temama vezanim za očuvanje psihičkog zdravlja.

- PLIVA, kao dio Teve, vodeće globalne farmaceutske kompanije, svakodnevno opskrbljuje milijune pacijenata lijekovima i svjesni smo odgovornosti koju imamo prema zajednicama u kojima poslujemo Ponosni smo što smo osigurati neometano poslovanje i opskrbu naših pacijenata te istovremeno zaštitili naše zaposlenike i usmjerili se na očuvanje njihovog mentalnog zdravlja. I ova kriza nam je pokazala da ih svake teške situacije možemo naučiti nešto novo i unaprijediti način na koji radimo te ojačati kulturu koja nam je u dugoj povijesti omogućila postizanje prestižnih rezultat - izjavio je Mihael Furjan, predsjednik Uprave Pliva Hrvatska.

Trenutno je 60 nositelja certifikata Poslodavac Partner u Hrvatskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta www.poslodavacpartner.org.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina