Obavijesti

News

Komentari 5

Pliva povlači lijek Loquen 200 mg zbog krive oznake na kutiji

Odluka o povlačenju navedenih serija donesena je radi neodgovarajuće oznake doze djelatne tvari u sastavu lijeka na bočnoj strani kutije, priopćili su iz Plive

VIDEO

Pliva je medijima poslala priopćenje o odluci o povlačenju tri serije lijeka Loquen 200 mg tbl. Njihovo prioćenje prenosimo u cijelosti. 

"PLIVA HRVATSKA d.o.o., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Loquen 200 mg tablete  želi informirati javnost o povlačenju triju serija lijeka Loquen 200 mg s tržišta u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode. Riječ je o serijama pod brojevima  220102, 726023 i 100053. Serijski broj lijeka otisnut je na bočnoj strani kutije lijeka. Loquen pripada skupini antipsihotika, a sadrži djelatnu tvar kvetiapin.

Odluka o povlačenju navedenih serija donesena je radi neodgovarajuće oznake doze djelatne tvari u sastavu lijeka na bočnoj strani kutije (100 mg), dok je oznaka na prednjoj strani kutije ispravna (200 mg) kao i oznake na blisterima, a  tablete sadrže 200 mg djelatne tvari kvetiapina.

Pozivaju se bolesnici kojima su izdane tablete iz navedenih serija da preostale količine vrate u bilo koju ljekarnu. U slučaju dodatnih pitanja bolesnici se trebaju obratiti svom liječniku ili ljekarniku. 

Bilo koju sumnju na nuspojavu, sukladno Zakonu o lijekovima i Pravilniku o farmakovigilanciji, potrebno je prijaviti Agenciji za lijekove i medicinske proizvode. Prijave je moguće poslati poštom (Ksaverska cesta 4, 10 000 Zagreb), telefaksom (01/4884-110) ili elektroničkom poštom u Word formatu (nuspojave@halmed.hr). U prijavu treba uključiti što je moguće više podataka uključujući povijest bolesti, popratne lijekove u istodobnoj primjeni, datum nastanka nuspojave i datume liječenja.

Također, svaku sumnju na nuspojavu može se prijaviti PLIVI, osobi zaduženoj za praćenje nuspojava lijekova na adresu elektroničke pošte Martino.Grizelj@pliva.hr ili telefonom na broj 01 372 4774." 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu