Obavijesti

News

Komentari 44

Pljačka na Žitnjaku: 'Našli smo novac i aute koje su koristili...'

Pljačka na Žitnjaku: 'Našli smo novac i aute koje su koristili...'
10

Uz pronađene 322 tisuće kuna, policija je po Božinovićevim riječima pronašla i automobile koji su koristili u pljački, čemu će više detalja objaviti danas na konferenciji za novinare

VIDEO

Ministar unutarnjih poslova  Davor Božinović potvrdio je u petak da je pronađen novac ukraden u nedavnom razbojstvu u Zagrebu za koje policija od ranije sumnjiči petoricu sudionika.

POGLEDAJTE VIDEO:

Gotova istraga: Policija je pronašla 320.000 kuna iz pljačke u Zagrebu Više na http://bit.ly/2BzJkuK Reporter: Bogdan Blotnej

Posted by 24sata on 22. prosinca 2017

Uz pronađene 322 tisuće kuna, policija je po Božinovićevim riječima pronašla i automobile koji su koristili u pljački, čemu će više detalja objaviti danas na konferenciji za novinare zagrebačka policija.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Pretraživali garaže u Jelkovcu: Ne otkrivaju gdje je oteta lova
Pretraživali garaže u Jelkovcu: Ne otkrivaju gdje je oteta lova

- Kao što smo prvi dan rekli policija je ovom akcijom pokazala visoku razinu uvježbanosti, profesionalnosti i koordiniranosti, jer su u njoj  sudjelovale interventna, specijalna, temeljna i kriminalistička policija - rekao je Božinović novinarima na konferenciji za novinare održane na temu dovršene nabave policijske opreme i odore u 2017.

Je li pronađeno 320.000 kuna? Našli kofer u Golfu u Jelkovcu
Je li pronađeno 320.000 kuna? Našli kofer u Golfu u Jelkovcu

Istražitelji su uhitili bandu koja je u ponedjeljak opljačkala  zaštitarski kombi i uzela kofer s 320.000 kuna. Za to su osumnjičeni Željko Vrbat (54), Romeo Tole (44), Branislav Kovačević (32), Denis Šagud (40) i Jasmin Mujkić (29).

Petorici osumnjičenoj za razbojstvo nad zaštitarima i krađu novca kuna iz dostavnog vozila na zagrebačkom Žitnjaku zagrebački Županijski sud je prije nekoliko dana odredio istražni zatvor.

Petorica idu u istražni zatvor: Zaštitarima ukrali 320.000 kn
Petorica idu u istražni zatvor: Zaštitarima ukrali 320.000 kn

Svi su zatvoreni zbog opasnosti da bi na slobodi mogli ponoviti nedjelo, a jedan od njih koji ima državljanstvo Srbije te BiH i zbog opasnosti od bijega.

Protiv pljačkaške skupine u kojoj je i višestruko optuženi, ali nikada osuđeni Željko Vrbat, zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu zbog razbojništva, ali i prisile prema službenoj osobi te krivotvorenja isprava jer su na vozilu imali lažne tablice.

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti:

"Danas,  22. prosinca u prostorijama Policijske uprave zagrebačke održana je konferencija za medije povodom dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznenog djela razbojništva nad zaštitarima od 18. prosinca u Ulici grada Gospića. S detaljima kriminalističkog istraživanja predstavnike medija su upoznali Mario Kovač, voditelj Službe općeg kriminaliteta i Mario Klić, voditelj Odjela za imovinske delikte.

U ponedjeljak, 18. prosinca  oko 7.45 sati u Zagrebu, u Ulici grada Gospića nekoliko je nepoznatih počinitelja počinilo kazneno djelo razbojništva nad djelatnicima zaštitarskog poduzeća koji su prevozili novac. Sumnja se da su osobnim automobilom marke Audi A6 njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka presreli dostavno vozilo, zaprijetili automatskim oružjem, s kojim su razbili vjetrobransko staklo na dostavnom vozilu te istim udarili zaštitara, nakon čega su prijeteći oružjem otuđili kofer s novcem u kojem se nalazilo  oko  322.000 kuna. Potom su se Radničkom cestom  udaljili u smjeru  juga.

Provodeći kriminalističko istraživanje, istog dana u jutarnjim i popodnevnim satima uhićeno pet osoba, od toga trojica hrvatskih državljana starosti 39, 40 i 54 godine, 44-godišnji hrvatski državljanin s prebivalištem u BiH i 32-godišnji državljanin BiH.

Utvrđeno je postojanje osnova sumnje da su osim razbojništa počinili i kazneno djelo krivotvorenja isprava i kazneno djelo prisile prema službenoj osobi na štetu policijskog sluzbenika PU zagrebačke te su predani pritvorskom nadzorniku u pritvorsku  policijsku jedinicu dok je Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeto posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

U nastavku kriminalističkog istraživanja u utorak, srijedu i četvrtak pretraženo je više lokacija i osobnih vozila te je pronađeno: puška pumperica, automatska puška s punim okvirom streljiva, pištolj s pripadajućim streljivom, sredstva za maskiranje (kapuljače s prorezima za oči, motorističke kacige i dr), osobni automobil koji je korišten u počinjenju kaznenog djela, a koji je ukraden na području Zagreba tijekom prosinca, kofer s novcem u punom iznosu ukradenog novca od 322.000 kuna.

Daljnje kriminalističke istraživanje je usmjereno na utvrđivanje povezanosti ove grupacije s drugim istovrsnim kaznenim djelima na području PU zagrebačke", priopćio je PUZ.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a