Obavijesti

News

Komentari 56

Je li pronađeno 320.000 kuna? Našli kofer u Golfu u Jelkovcu

Je li pronađeno 320.000 kuna? Našli kofer u Golfu u Jelkovcu
1

Istraga i dalje traje, petorici je određen jednomjesečni istražni zatvor, a policija je potvrdila da je pronašla kofer u Novom Jelkovcu. No, i dalje se ne zna nalaze li se u koferu ukradeni novac

VIDEO

Istraga pljačke zaštitarskog kombija Mediteran Securityja u Ulici grada Gospića i dalje je u tijeku. Policija je u Golfu na području Novog Jelkovca pronašla zatvoren kofer, no nisu potvrdili nalazi li se u njemu ukradenih 320.000 kuna, javlja Jutarnji list.  

Na fotografijama koje smo dobili, vidi se kriminalistička obrada u Jelkovcu. Osumnjičeni su u srijedu dovedeni u lisicama dok je trajala pretraga automobila. 

Filmska potjera: Uhvatili kralja pljačkaša, novac nisu pronašli?
Filmska potjera: Uhvatili kralja pljačkaša, novac nisu pronašli?

Željko Vrbat (54), Romeo Tole (44), Branislav Kovačević (32), Denis Šagud (40) i Jasmin Mujkić (29) ostaju u pritvoru do daljnjega zbog razbojništva, krivotvorenja isprava jer su na autima koristili lažne tablice i prisile prema službenoj osobi. Petorka je policajcu koji ih je pratio zaprijetio oružjem i naredio da legne na pod. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Policija tvrdi kako je tandem od nepoznate osobe nabavio automobil marke Audi A6 na koji su stavili nepripadajuće njemačke tablice. Mujkić je u ponedjeljak pratio zaštitarski kombi s novcem, dok je ostatak ekipe bio u Audiju. U 7.45 sati presreli su kombi. 

Pljačka na Žitnjaku: Strastveni kockar je 'mozak' operacije?
Pljačka na Žitnjaku: Strastveni kockar je 'mozak' operacije?

Opisujući tijek njihove akcije tužiteljstvo navodi da je "prema unaprijed stvorenom planu" i petookrivljenik u ponedjeljak automobilom Passat pratio dostavni Citroen u kojem su bila dvojica zaštitara i oko 320.000 kuna. O njihovom kretanju obavještavao je ostale koji su Audijem presreli dostavno vozilo u trenutku kada se zaustavilo pred semaforom na križanju Ulice grada Gospića, Koledovčine i Servisne ceste.

Petorica idu u istražni zatvor: Zaštitarima ukrali 320.000 kn
Petorica idu u istražni zatvor: Zaštitarima ukrali 320.000 kn

- Kad je vozač iz prtljažnog prostora dostavnog vozila izvadio i predao im kofer s novcem u kojem je bio iznos od oko 320.000 kuna, okrivljenici (svi osim prvookrivljenika) su ušli u vozilo marke Audi A6 u kojem ih je čekao prvookrivljenik te su se dovezli na adresu u Zagrebu (Radnička cesta br. 282/1) gdje je prvookrivljenik predao torbu drugom muškarcu zasad neutvrđenog sadržaja tražeći od njega da ju pospremi i pričuva mu je - dodaju tužitelji.

Navode i da su četvorica sumnjivaca potom Golfom nastavila vožnju do naselja Petruševec gdje ih je uočio policajac koji ih je službenom Škodom pokušavao sustići i zaustaviti.

No, u tome nije uspio jer su se u jednom trenutku polukružno okrenuli, a potom i zaustavili, uperili u policajca "podesni predmet nalik na dugačko vatreno oružje" i pobjegli kada se sklonio iza službenog automobila. Ipak, u organiziranoj potrazi osumnjičeni su uhićeni kada su ušli u naselje Jelkovec.

Petorici je određen jednomjesečni istražni zatvor, zbog opasnosti da bi na slobodi mogli ponoviti nedjelo, a obzirom da jedan od njih ima državljanstvo Srbije te BiH zatvoren je i zbog opasnosti od bijega. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a