Obavijesti

News

Komentari 26

Pljačkale su da vrate dugove: Šefica 'bande' dobila 4 godine

Pljačkale su da vrate dugove: Šefica 'bande' dobila 4 godine
9

Anica Biberović (48) opljačkale je dvije banke. Pomagala joj je V. Posmodi i za to dobila dvije godine i 10 mjeseci. Pandža je uzela novac za šutnju i dobila 1,5 godinu

VIDEO

Krive smo i kajemo se. Učinile smo to kako bi se izvukle iz ralja kamatara, rekle su Koraljki Bumči, sutkinji Županijskog suda u Zagrebu, Anica Biberović (48), Vesna Posmodi (50) i Senka Pandža (49). Biberović je dva puta plastičnim pištoljem opljačkala poslovnice Splitske banke u Zagrebu, Posomodi joj je pomogla, a Pandža, koja je radila u poslovnici banke prepoznala je maskiranu Biberovićku i uzela novac za šutnju.

- Kamatari su me pritiskali pa sam nakon nekog vremena došla na ideju da opljačkam banku i riješim probleme - priznala je Anica Biberović istražiteljima. Odlučila se na poslovnicu Splitske banke na Laništu u kojoj je radila njezina prijateljica Senka Pandža. Tijekom vremena raspitivala se kod nje o poslovanju banke, a često ju je i posjećivala na radnom mjestu. Tako je 25. studenoga 2010. nazvala prijateljicu i pitala je li gužva u banci. Nakon što je čula da nije, maskirana kapom, šalom i s plastičnim pištoljem ušetala je u poslovnicu. Pištolj je uperila prijateljici u leđa i naredila zaštitaru da ostavi oružje. Djelatniku je bacila torbu koju je napunio novcem. Doma je otišla mijenjajući autobuse i tramvaje. Bacivši plijen na hrpu vidjela je da je opljačkala 202.000 kuna. Nazvala je Senku koja joj je odmah rekla kako sumnja da je ona izvela pljačku. Njezinu ljutnju ugasila je s 100.000 kuna koliko joj je dala za šutnju.

S opljačkanim novcem riješila se kamatara, platila režije i pozajmice. Nakon par mjeseci opet joj je nedostajalo novca. Isplanirala je još jednu pljačku. Izabrala je i pomoćnicu za koju je znala da je u financijskim problemima, Vesnu Posmodi. U kineskom dućanu su kupile kape rukavice, šalove i plastični pištolj. Odlučile su se za pljačku poslovnice Splitske banke u Maksimiru koju su opljačkale 1. ožujka. Plijen od 555.000 kuna podijelile su na tri jednaka dijela.

Biberovićka je nepravomoćno osuđena na četiri godine zatvora. Iskreno je sve priznala, neosuđivana je i ima kćer. Sutkinja Bumči sve to je uzela u obzir kod određivanja kazne te je, kako tužiteljstvo nije tražilo pritvor, odlučila da je pusti na slobodu do pravomoćnosti presude. Pored toga mora vratiti 102.000 kuna iz prve pljačke. Plijen iz druge pronašli su u njezinu stanu.

Posmodi se dugi niz godina "borila" s kamatarima. Dio duga naslijedila je od sina ovisnika koji se liječi u komuni. Kako je već osuđivana zbog imovinskih delikata sutkinja ju je osudila na dvije godine i 10 mjeseci. Ona ostaje u pritvoru. Kod nje su pronašli 112.000 kuna pa mora vratiti 73.000 koje je potrošila.

Senka Pandža, koja je u međuvremenu dobila otkaz, dobila je godinu i pol zatvora te mora vratiti 285.000 kuna.

- Za svoju stručnu spremu imali ste izuzetno visoku plaću pa iznenađuje što ste se uputili u ovo - kazala joj je sutkinja obrazlažući presudu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.