Obavijesti

News

Komentari 77

Pljuskovi i grmljavina: Dolazi 'potencijalno opasno vrijeme'

Pljuskovi i grmljavina: Dolazi  'potencijalno opasno vrijeme'
5

U nedjelju nas očekuje vrlo promjenljivo vrijeme, s čestom kišom, pljuskovima i grmljavinom, a moguće su i izraženije oborine, osobito u gorju, ali i na Jadranu

VIDEO

Nevrijeme koje je u subotu zahvatilo Zagreb, Zadar i podvelebitski kanal, moglo bi se ponoviti i u nedjelju. Na potezu Sv. Marija Magdalena-Šibuljina-Milovci-Starigrad padala je tuča veličine oraha, koja je oštetila automobile.  U Zadru je vjetar prevrnuo neke brodice, dok je u zagrebačkoj Dubravi vjetar s kuće odnio krov.

Državni hidrometerološki zavod najavio je za nedjelju kako će vrijeme biti vrlo promjenljivo i nestabilno, s čestom kišom, pljuskovima i grmljavinom, a ponegdje su moguće i izraženije oborine, osobito u gorskim predjelima i na Jadranu.

Vjetar će biti slab do sjeveroistočni i istočni, na većem dijelu Jadrana umjeren, prema otvorenome povremeno i jak sjeverozapadnjak i bura, uz obalu južnog dijela jugo. Najviša temperatura uglavnom od 23 do 28, u gorju malo niža.

Iako je Meteoalarm u nedjelju ujutro za veći dio Jadrana proglasio narančastu razinu upozorenja, koja označava opasno vrijeme s mogućim ljudskim žrtvama i štetom, prijepodne je to upozorenje ipak ublažio i označio ga žutom razinom, kao i za cijelu kontinentalnu Hrvatsku.

Žuto upozorenje, pak, znači da je vrijeme potencijalno opasno

- Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima - stoji u opisu upozorenja na Meteoalarmu. Također, očekuju se izraženiji pljuskovi s grmljavinom.

I u ponedjeljak kiša, pljuskovi i grmljavina

Ni u ponedjeljak nas ne očekuje ništa bolje vrijeme. Bit će promjenljivo uz povremenu kišu, pljuskove i grmljavinu. Sjeverni vjetar će biti slab, dok će na Jadranu biti umjerena, mjestimice i jaka bura i sjeverozapadnjak, na južnom dijelu i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura kretat će se od 15 do 20, na Jadranu 18 do 23, a najviša dnevna od 23 do 28, u gorju malo niža.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije
Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini
POGLEDAJTE VIDEO

Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini

Velika peraja kod Mljeta prestrašila je ribare. Odmah su pomislili da se u Jadranu kupa velika bijela psina, ali stručnjak je zaključio da ipak nije ta vrsta u pitanju.