Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
486 komentara

"Ploča HOS-a iz Jasenovca mora biti maknuta, i bit će..."

Ploča s takvim natpisom ne može biti nigdje. Mogla je biti u jednoj kvislinškoj tvorevini, ali u demokratskoj Hrvatskoj ne i točka, rekao je u ponedjeljak saborski zastupnik SDSS-a

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
486 komentara

Ploča u Jasenovcu s ovakvim grbom i natpisom ne može tamo ostati, to je kao jedan na jedan. Ona mora biti maknuta i bit će maknuta. Ploča s takvim natpisom ne može biti nigdje. Mogla je biti u jednoj kvislinškoj tvorevini, ali u demokratskoj Hrvatskoj ne i točka, rekao je u ponedjeljak za N1 Televiziju saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac. Pupovac je odgovorio i na pitanje kako tumači  da ni ove godine državnog vrha nije bilo u Brezovici.

- Mislim da je Dan antifašističke borbe od ogromne važnosti za RH. Antifašizam znači čuvanje najboljih slobodarskih vrijednosti među zemljama i da su danas još važnije, pogotovo za Hrvatsku koja je kao marionetska.  Na pitanje što misli o promjeni imena Trga maršala Tita, Pupovac je rekao:

- Josip Broz Tito je jedan od najvećih državnika koje je 20. stoljeće imalo i jedan od vodećih antifašističkih boraca i zapovjednika jednog od najsnažnijih pokreta otpora na europskom tlu poštovan od svih članica antifašističke koalicije i čiji je lik svugdje gdje se obilježavaju velike pobjede. To što ga neki proglašavaju proglasiti najvećim zločincem i abolirati Pavelića - to je nedopustivo.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message