Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Po dva kanadera gase požare u općini Gračac i kod Posedarja

Od početka II. faze ovogodišnje protupožarne sezone (od 1. lipnja do 5. kolovoza) zračne snage su sudjelovale u gašenju 16 požara, osam u Šibensko-kninskoj, pet u Zadarskoj i tri u Splitsko-dalmatinskoj županiji

2 komentara

Zračne protupožarne snage upućene su u ponedjeljak poslijepodne u gašenje dva požara u Zadarskoj županiji, kod mjesta Otrić u općini Gračac te kod Posedarja, izvijestila je samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Na požarištu Otrić angažirana su dva Canadaira, a u isto vrijeme izbio je novi požar kod Posedarja gdje su preusmjerena dva Canadaira s požarišta Otrić, dok su dodatno angažirana još dva Canadaira koji će nastaviti gasiti požar u Otriću.

Nakon požara kod Otrića i Posedarja, zračne snage iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućene su u ponedjeljak u kasnim popodnevnim satima na još jedno požarište u Zadarskoj županiji, u mjestu Smoković kod Zadra, u kojemu su angažirana dva Canadaira CL-415 i dva Airtractora AT-802, izvijestila je samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Od početka II. faze ovogodišnje protupožarne sezone (od 1. lipnja do 5. kolovoza) zračne snage su sudjelovale u gašenju 16 požara, osam u Šibensko-kninskoj, pet u Zadarskoj i tri u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Uz gašenje požara, provedeno je i 17 protupožarnih izviđanja s avionima Canadair i Airtractor u županijama priobalja, dok je tim besposadnih zrakoplovnih sustava (BZS „Skylark I“) za rano otkrivanje požara bio angažiran osam puta.

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 75 sata naleta, pri čemu je izbačeno oko  2300 tona vode.

Možda vas zanima i ovo:
Message