Obavijesti

News

Komentari 32

Po tijelu mu rastu kvržice: Svi misle da ima vodene kozice

Po tijelu mu rastu kvržice: Svi misle da ima vodene kozice
1

V. Britanija: Kemoterapija i steroidi zasada Oscaru ne pomažu. Kvržice mu rastu po cijelom tijelu, čak i u očima i po jeziku. Njegovi roditelji očajnički traže odgovore

VIDEO

Stranci se boje dotaknuti mojeg Oscara, misle da ima vodene kozice i da je zarazan, kaže majka dječaka starog deset mjeseci koji ima bolest imuno stanica sličnu raku. Kemoterapija i steroidi zasada mu ne pomažu. Kvržice mu rastu po cijelom tijelu, čak i u očima i po jeziku. Stanje mu se pogoršava što je stariji. Njegovo tijelo akumulira previše Langerhansovih stanica. Riječ je o vrsti imuno stanica, tipa bijelih krvnih stanica koje inače pomažu tijelu da se bori protiv infekcija.

Roditelji Daniel Langham (20) i Steph Webster (26) iz Staffordshirea su očajni u potrazi za odgovorom što izaziva sinovu bolest. 
- Kada se rodio, Oscar je imao nekoliko kvržica. U početku nismo niti znali da nešto nije u redu, mislili smo da je to nešto normalno, kao neonatalni osip, ali ga je babica vidjela i rekla nam je da nešto nije u redu. Otada mu se stanje pogoršava - kaže majka Steph. Dodaje kako je ljudi često pitaju da li Oscar ima vodene kozice, piše Daily Mail.
- Bulje u njega i upuru prstom u njega na ulici. Ne žele mu prići jer misle da će ih zaraziti. Za Božić su ga htjeli spriječiti da ide Djedu Mrazu jer su mislili da je zarazan. Kada sam im objasnila da nema kozice i da nije ništa zarazno, odmah su promijenili mišljenje - kaže Steph. Liječnici ne znaju što uzrokuje tu bolest, a postotak preživljavanje je srećom 90 posto. Otkako je rođen u svibnju 2015. godine, Oscar je prošao razne testove, transfuziju krvi, dvije biopsije kosti. Kada je bio star samo 11 tjedana počeo je kemoterpaije. U Velikoj Britaniji oko 50 djece ima istu dijagnozu, ali liječnici dosad nisu vidjeli dijete rođeno s kvržicama.
- Njegov je slučaj jedinstven i mi trebamo nekoga tko će nam reći što će nam donijeti budućnost - kažu roditelji. Steph kaže da je trudnoća bila uredna, ali da je preživjela veliki šok nakon što su joj umrli majka i rođak. Oscar je rođen sa 16 dana zakašnjenja carskim rezom. 
- O toj se bolesti toliko malo zna no nadamo se da će Oscar uskoro biti dobro. Sve dok je zdrav i sretan nije nas briga kako izgleda - kažu roditelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili
Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH