Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tragedija u HE Dubrovnik: Policija osumnjičila osam ljudi

Dvojica prvoosumnjičenih će tijekom sutrašnjeg dana biti predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok je protiv ostalih nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava

Foto: Pixsell/privatna arhiva
14 komentara
Policijska uprava dubrovačko-neretvanska dovršila je kriminalističko istraživanje nakon požara u Hidroelektrani Dubrovnik 10. siječnja ove godine kada je poginulo troje djelatnika Hidroelektrane, njih sedam je zadobilo ozlijede, a HEP-u pričinjena izravna i neizravna materijalna šteta velikih razmjera.
Dubrovnik: Nekoliko osoba prevezeneo u bolnicu zbog požara u HR Plat POGINULA TROJICA U DUBROVNIKU Rekonstrukcija hidroelektrane napravljena bez građevinske?

Sumnja se da je ukupno osmero ljudi rođenih 1970., 1956., 1953., 1954., 1951., 1949., 1975., 1947. počinilo kazneno djelo "teška kaznena djela protiv opće sigurnosti" u vezi s kaznenim djelom "opasno izvođenje građevinskih radova“ i svi oni su tijekom današnjeg dana ispitani u svojstvu osumnjičenika na području Zagreba, Splita i Dubrovnika.

Foto: Pixsell/Privatna arhiva

Trojica osumnjičenih sumnjiče se da su kao direktori, ujedno odgovorne osobe investitora u gradnji, tijekom naručivanja i praćenja građevinskih radova obnove i sanacije Hidroelektrane Dubrovnik propustili  poduzeti zakonom predviđene radnje zbog čega građevinski radovi nisu izvedeni u skladu s relevantnim propisima i pravilima struke.

Ostalih pet osumnjičenih osoba sumnjiče se da kao projektanti i izvođači radova građevinske radove obnove i sanacije Hidroelektrane Dubrovnik nisu izvodili u skladu s tehničkim propisima i pravilima struke što je neposredno ugrozilo sigurnost uposlenika i imovine. 

Dvojica prvoosumnjičenih će tijekom sutrašnjeg dana biti predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok je protiv ostalih nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava u redovnoj zakonskoj proceduri. 

UPUĆENE SU I KAZNENE PRIJAVE Inspektorat rada: Utvrdili smo nepravilnosti u HE Dubrovnik

U požaru koji je 10. siječnja buknuo u HE Plat nestala su tri radnika (Mato Maškarić, Ivica Zvrko i Davor Pozniak), koja su nakon opsežne potrage pronađeni mrtvi. Jedno tijelo pronađeno je istog dana u oko 14 sati u odvodnom kanalu hidroelektrane, a drugo oko 21,50 sati na obali mora u Cavtatu. Za trećim djelatnikom HE tragalo se do nedjelje 13. siječnja navečer, kada je njegovo tijelo locirano u pomoćnoj cijevi odvodnog kanala HE.

Dubrovnik: Nekoliko osoba prevezeneo u bolnicu zbog požara u HR Plat ZAPALIO SE PLASTIČNI PLAFON? HEP o požaru: Kome se dokaže propust, snosit će odgovornost

U četverodnevnoj danonoćnoj potrazi u nenormalnim vremenskim uvjetima na kopnu, moru, u podmorju i u zraku, sudjelovalo je više od sto ljudi - djelatnika policije, HGSS-a, svih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava s juga Hrvatske, djelatnika HE Plat, mještana, ronioca i Obalne straže Omiš, a medicinski tim je bio cijelo vrijeme u pripravnosti.

Možda vas zanima i ovo:
Message