Obavijesti

News

Komentari 2

Počeli Dani komunikacija: 16 vodećih stručnjaka u Rovinju

Počeli Dani komunikacija: 16 vodećih stručnjaka u Rovinju

Šesto izdanje festivala ponovno ruši rekorde sudeći prema broju sudionika koji u Rovinju nestrpljivo iščekuju najavljena predavanja Brada Parscalea, Jayante Jenkinsa i iPhonove Siri

VIDEO

U organizaciji  HURA-e i IAB Hrvatska, počeo je iščekivani i već mjesecima najavljivani festival Dani komunikacija, središnje događanje industrije tržišnog komuniciranja. Ovih dana u Rovinju će boraviti i govoriti vodeći svjetski stručnjaci komunikacijske industrije, predavači čije funkcije govore dovoljno o kvaliteti sadržaja i snazi festivala, a posebno su se istaknuli glavni kreativni direktor Twittera, voditelj kampanje američkog predsjednika Donalda J. Trumpa i glas iPhonove aplikacije koja funkcionira na principu umjetne inteligencije –Siri.

"Ove godine na Dane komunikacija dolazi nam rekordnih 3 000 sudionika, gotovo 600 više nego prošle godine. Podigli smo vlastite standarde, a sada trebamo preći očekivanja sudionika. Želimo ponuditi jedinstveni sadržaj i na hrvatskom tržištu kolegama omogućiti ne samo da slušaju nego i diskutiraju s globalnim liderima u komunikacijskoj industriji.", istaknula je direktorica Dana komunikacija i direktorica programa festivala, Dunja Ivana Ballon, te dodala: "Želimo propitkivati globalne prakse koje utječu na smjer razvoja industrije. Sudionicima festival nismo olakšali; tjeramo ih da kritički promišljaju i sami donesu odluku jesu li određene prakse ispravne ili nisu. Za razvoj kvalitetnih stručnjaka važno je čuti različita mišljenja, a potom otvoreno diskutirati o njima."

”Festival će trajati tri dana, a paralelno će se održavati u tri dvorane. Dok će u glavnoj dvorani govoriti 16 globalno poznatih imena, u druge dvije dvorane organizatori su ponudili bogat sadržaj, od radionica namijenjenih studentima kojima HURA omogućuje besplatne kotizacije, do foruma za razmjenu mišljenja – debata i PPP-a (Piva poslije programa) na kojima će govoriti vodeći domaći stručnjaci industrije.

Uz vrhunska predavanja, festival je poznat i po uvaženim strukovnim nagradama koje agencije i oglašivači cijelu godinu čekaju i priželjkuju.“, naglasio je Damir Ciglar, član organizacijskog odbora festivala. „Sve četiri nagrade, Effie, IdejaX, MIXX i Young Lions, bilježe porast,  bilo da je riječ o broju projekata ili prijavitelja. Sveukupno je pristiglo 215 prijava na Effie, IdejuX i MIXX uz 30 prijavljenih timova na Young Lions natjecanje, a najistaknutijim bit će dodijeljena priznanja.“, Istaknuo je Ciglar.

Ovih dana u Rovinju će biti objavljena imena najuspješniji oglašivača i agencija u protekloj godini u sklopu nacionalnih strukovnih natjecanja – Effie za učinkovitost, IdejaX za kreativnost, Mixx za digital i Young Lions Croatia za mlade talente u industriji.

Za više informacija o Danima komunikacija posjetite službene stranice festivala www.danikomunikacija.com

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.