Obavijesti

News

Komentari 0

Počeo je Tjedan međunarodnog obrazovanja: Traje tjedan dana, u fokusu studiranje u Americi

Počeo je Tjedan međunarodnog obrazovanja: Traje tjedan dana, u fokusu studiranje u  Americi

Događanja su planirana online i uživo, kao na primjer u četvrtak kad će Marina Matijević koja je pokrenula inicijativu i Instagram stranicu Ja bolji građanin ispričati svoje iskustva sa Sveučilišta u Miamiju

VIDEO

Nakon Smotre zagrebačkog Sveučilišta se od ponedjeljka obilježava Tjedan međunarodnog obrazovanja odnosno EducationUSA centar, a tog tjedna će zainteresirani budući studenti moći tražiti savjet u vezi studiranja i u Americi. Moguća je i pomoć pri pripremi za prijavu na studij ili oko polaganja  standardiziranih testova potrebnih za prijavu na američke programe. 

Osam tisuća građana zatražilo vaučer za dodatno obrazovanje
Osam tisuća građana zatražilo  vaučer za dodatno obrazovanje

Događanja su planirana online i uživo, kao na primjer u četvrtak kad će Marina Matijević koja je pokrenula inicijativu i Instagram stranicu Ja bolji građanin ispričati svoje iskustva sa Sveučilišta u Miamiju.

Razgovor sa savjetnicima, paneli online i uživo Jučer su svi koji su došli na otvaranje u Institut za razvoj obrazovanja na adresi Prilaz Gjure Deželića 30, mogli razgovarati s obrazovnim savjetnicima. A moguće je i posjetiti knjižnicu centra s resursima za pripremu za prijavu na studij u Americi te posjetiti centar za testiranje za testove TOEFL, ACT i GMAT, koji su često uvjet za upis na američke studijske programe.  

Mladi iz pet zemalja zajedno u Đurđevcu: ’Želimo o pop kulturi učiti i u našim školama...’
Mladi iz pet zemalja zajedno u Đurđevcu: ’Želimo o pop kulturi učiti i u našim školama...’

Saznali smo kako su mogući grupni posjeti centru ukoliko se prethodno najavite na email adresu: iro@iro.hr.    U srijedu, 16. 11., u 18:30 sati održat će se online Zoom webinar pod nazivom Kako pronaći financijsku potporu za studij u SAD-u?  O različitim vrstama potpora za međunarodne studente će razgovarati predstavnik američkog sveučilišta DePauw, koji će govoriti i o stipendijama za preddiplomski studij koje to sveučilište već tradicionalno dodjeljuje hrvatskim studentima. Za sudjelovanje je potrebna prijava preko poveznice.  

Nisu vam znanstvenici uhljebi, nego karta u novi bolji svijet
Nisu vam znanstvenici uhljebi, nego  karta u novi bolji svijet

Četvrtak je namijenjen za sve one koji su zainteresirani za ekologiju. Ovaj put uživo u 18 sati pod nazivom Od američkog obrazovanja do pokretanja uspješnog posla. Panelistica je Marina Matijević koja je pokrenula inicijativu za praktično informiranje o društveno odgovornom ponašanju pojedinca Ja bolji građanin. Budući da je Marina nekadašnja studentica Sveučilišta u Miamiju, sudionicima ovog događanja prenijet će svoje iskustvo studiranja u Americi, ali i otkriti kako ju je to iskustvo potaknulo da pokrene spomenutu inicijativu. Za sudjelovanje na ovom događanju je potrebna prijava preko ove poveznice.

 

Tuškan iz Sindikata učitelja oštro o Željku Stipiću: 'Lako je biti klaun, to su igre ispod stola'
Tuškan iz Sindikata učitelja oštro o Željku Stipiću: 'Lako je biti klaun, to su igre ispod stola'

Nagradni natječaji  U Tjednu međunarodnog obrazovanja bit će pokrenut i nagradni natječaj na Instagram profilima EducationUSA centra i IRO-a na temu studiranja u inozemstvu, a dobitnika, odnosno onoga koji ostavi najbolji komentar na tu temu, očekuju zanimljive nagrade.   Također, do 14. 11. traje i natječaj za najbolji esej na engleskom jeziku, koji se organizira ususret Tjednu međunarodnog obrazovanja. Najbolji esej bit će objavljen na web-stranici IRO-a, a dobitnik će osvojiti i poklon-paket Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj.

Više informacija o tom natječaju za srednjoškolce dostupno je ovdje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.