Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
158 komentara

Ponovno kaos na granicama: Na Bregani se čeka po dva sata

Ciljanu graničnu kontrolu prema građanima EU s pravom slobode kretanja slovenska policija primjenjuje tek nakon višesatnih zastoja pa su gužve i čekanja vrlo vjerojatni...

bregana
Foto: Igor Soban/PIXSELL
158 komentara

Tijekom današnjeg dana očekuju se velike gužve na graničnim prijelazima, osobito na izlascima iz Hrvatske,. Najveće kolone trenutačno su na Bregani i Maclju gdje se čeka i po dva sata na izlazak iz Hrvatske.

Pojačan je promet i na svim graničnim prijelazima, a na većini se na izlazak iz zemlje čeka više od pola sata.

Zastoj je i na dvama graničnim prijelazima iz Slovenije u Austriju, zbog čega se po informaciji tvrtke DARS koja upravlja slovenskim autocestama pred tunelom Karavanke na slovenskoj strani stvorila kolona vozila duga jedan kilometar, a pred prijelazom Šentilj-Spielfeld pola kilometra.

Gušći promet i duže čekanje očekuju se i u kasnim popodnevnim satima te navečer i noću, a vozačima slovenska policija savjetuje da se pred odlazak na put informiraju o stanju na prijelazima i da na put krenu pravovremeno.

Procjenjuje se da će danas hrvatskim cestama proći više od pola milijuna ljudi.

POGLEDAJTE VIDEO: Velike gužve na granicama

Gužve od ranog jutra

Zbog sustavnih graničnih kontrola koje su u tijeku na svim graničnim prijelazima zabilježena su čekanja, na ponekima i duža. Vozače se upozorava da prije polaska na put provjere svoje dokumente te da budu strpljivi i slijede upute granične policije.

Već u ponedjeljak ujutro na GP Bregana, Rupa, Kaštel, Pasjak i Macelj, na izlaz iz Hrvatske, čekalo se više od pola sata, javio je HAK

Gužve su i na granicama s BiH, posebno na prijelazima Županja, Slavonski Šamac i Stara Gradiška. 

Ciljanu graničnu kontrolu prema građanima EU s pravom slobode kretanja slovenska policija primjenjuje tek nakon višesatnih zastoja pa su gužve i čekanja vrlo vjerojatni, priopćila je policija.

Kako bi se čekanje za prelazak granice smanjilo što je više moguće, hrvatska policija poduzima sve mjere i radnje koje ima na raspolaganju. Angažiran je maksimalan broj policijskih službenika, koriste se svi materijalni i tehnički resursi, a sve dostupne trake će biti otvorene sukladno intenzitetu prometa.

Za državljane Europskog gospodarskog prostora (zemlje EU-a te Norveške, Islanda i Lihtenštajna) i Švicarske Konfederacije pripremili smo, ako to bude potrebno, preusmjeravanja prometa na manje granične prijelaze na kojima ne bude većih gužvi. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message