News

Komentari 0

Početak vikenda i dalje vrlo hladan, ali zato s više sunca

Početak vikenda i dalje vrlo hladan, ali zato s više sunca

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj malo toplije nego danas, dok se u unutrašnjosti Dalmacije očekuje i -10 Celzijevih stupnjeva

Prognostičari DHMZ-a objavili su kakvo nas vrijeme čeka u petak, piše HRT.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu bit će sunčano pa i vedro uz rijetku sumaglicu, uglavnom uz Savu. Najniža temperatura zraka bit će od -10 do -6 °C, a najviša od 2 do 5 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj bit će razmjerno hladno za doba godine, iako će popodne biti nešto toplije nego danas. Uz sunce i vedrinu čeka nas slab, u gorju poslijepodne i umjeren jugozapadni vjetar.Na sjevernom Jadranu i dalje umjerena i jaka tramontana i bura, osobito podno Velebita na udare i olujna. Prevladavat će vedro, samo u gorskoj Hrvatskoj uz poneki oblak, ujutro po kotlinama možda i sumaglicu, navodi HRT.

Noćni i jutarnji temperaturni "minusi" još česti i blizu mora, dok će u unutrašnjosti Istre i u gorju biti uglavnom dvoznamenkasti.

I u unutrašnjosti Dalmacije ponegdje oko -10 °C, posebno u Sinjskoj krajini, a uz more između -3 i 1 °C - većinom i više od 5 °C niže od prosjeka za 10. dan veljače.

No, uz dnevnu vedrinu, bit će toplije nego u četvrtak, unatoč i dalje umjerenoj, lokalno i jakoj buri i tramontani, zbog kojih će i na sunčanom, ali još razmjerno hladnom jugu Hrvatske more biti većinom umjereno valovito, prema otvorenome i valovito.

Najčitaniji članci