News

Komentari 127

Počinje inicijativa '40 dana za život': U 33 grada vjernici će moliti za zaustavljanje pobačaja

Počinje inicijativa '40 dana za život': U 33 grada vjernici će moliti za zaustavljanje pobačaja

Korizmena inicijativa počela je na Pepelnicu, 17. veljače, a trajat će do 28. ožujka. Tijekom tog perioda, vjernici su pozvani da mole i bdiju u 33 grada i na 35 mjesta za zaustavljanje pobačaja

Počela je korizmena inicijativa "40 dana za život" koja će završiti na Cvjetnicu 28. ožujka. Kako javlja Hrvatska katolička mreža, tijekom korizme će vjernici u 33 hrvatska grada i na 35 mjesta moliti i bdjeti za zaustavljanje pobačaja. 

- Odlučili smo ovu kampanju posvetiti Presvetom Srcu Isusovu, s obzirom da su inicijativa ’40 dana za život’ i udruga ‘Hrvatska za Život’, a samim time i svi njezini članovi, prošlo ljeto, po rukama biskupa Ivana Ćurića, posvećeni Presvetom Srcu Isusovu - rekla je Petra Milković, izvršna direktorica Inicijative i dopredsjednica Udruge. 

- Pozivamo vjernike da se okupe da u molitvi križnog puta, javnom pokorom, činimo zadovoljštinu za grijeh pobačaja u našem narodu - poručila je. 

Uoči nove kampanje Udruga je otvorila i novi Centar za život u Zadru, a s radom počinju i dva Centra u Slavoniji - u Vinkovcima i Vukovaru. 

Najčitaniji članci