Obavijesti

News

Komentari 159

Priveli ukupno 14 maturanata, Hitna je intervenirala 15 puta

Priveli ukupno 14 maturanata, Hitna je intervenirala 15 puta
19

Zagreb: Maturanti su svoju proslavu započeli okupljanjem na Trgu, a neizostavan dio su zviždaljke, ples, pjesma, brašno, alkohol, kupanje u fontani Manduševac i šarene razredne majice s natpisima

VIDEO

>>> Zadnje informacije...

22.30 - Zagrebačka "norijada" događaj je kojim se zagrebački maturanti tradicionalno opraštaju od srednje škole, a zbog povrede javnog reda i mira policija je ove godine privela 14 maturanata, a liječničku pomoć, zbog posljedica pretjeranog konzumiranja alkohola i lakših ozljeda, primilo je 15 maturanata.  

20.02 - Policija je u Zagrebu privela ukupno 14 maturanata.

16.57 - Petnaesti put zaredom maturanti iz Osječko-baranjske županije završetak škole proslavili su plešući francuski dvorski ples quadrillu, doznaje se od pročelnice županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Sandre Filipović, koja je rekla kako je ove godine u šest gradova plesalo 2388 maturanata. Srednjoškolske klupe u županiji je napustilo 2936 maturanata, a 2388 njih u šest gradova plesalo je quadrillu.

15.34 - Slavlje maturanata u Puli.

Pula: Maturanti slave završetak srednjoškolskog obrazovanja

15.22 - Maturanti u Zadru su slavili skokovima u more.

Zadar: Maturanti završetak srednjoškolskog obrazovanja proslavili skokom u more Zadar: Maturanti završetak srednjoškolskog obrazovanja proslavili skokom u more Zadar: Maturanti završetak srednjoškolskog obrazovanja proslavili skokom u more
5
| Foto: Pixsell/PIXSELL

15.13 - Na proslavi završetka srednjoškolskog obrazovanja na Trgu i Bundeku na kojoj se okupilo više tisuća maturanata, do sada nije bilo većih incidenata - privedena su dvojica maturanata zbog remećenja javnog reda i mira, a četvorici je pružena liječnička pomoć. Dvojica maturanata privedena su zbog narušavanja javnog reda i mira, doznaje Hina iz zagrebačke policije, a Hitna pomoć imala je četiri intervencije: jednu zbog ozlijede, a ostale zbog pijanstva različitog stupnja. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:42

"Oni se vesele svojoj zrelosti i to povlači za sobom neke navike i običaje koji nisu baš ugodni, niti za nas, niti za njih i građane", rekla je Hini zamjenica voditelja smjene zagrebačkog Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Altijana Kadić. 

Maturanti su svoju proslavu započeli okupljanjem na Trgu, a neizostavan dio su zviždaljke, ples, pjesma, brašno, alkohol, kupanje u fontani Manduševac i šarene razredne majice s natpisima.

Maturanti su oko 13,30 sati stigli na Bundek, gdje će se zabavljati do večeri uz glazbeni program.

U parku cijelo vrijeme dežuraju zdravstvene službe, vatrogasci, spasioci, redarska i zaštitarska služba, a nakon završetka programa bit će osigurane pojačane linije javnog gradskog prijevoza.

14.04 - Slavlje maturanata u Sisku. 

norijada norijada norijada
6
| Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL/Ilustracija

13.53 - Maturanti će na Bundeku slaviti do kasnih večernjih sati.

Pogledajte live javljanje.

 

Maturanti stigli na Bundek! Slavit će do večernjih sati Reporteri: Ema Krstić i Anamarija Dukši

Objavljuje 24sata u Srijeda, 22. svibnja 2019.

13.45 - Slavlje maturanata u Osijeku. 

Osijek: Plesanjem Quadrille maturanti obilježili posljednji dan srednje škole Osijek: Plesanjem Quadrille maturanti obilježili posljednji dan srednje škole Osijek: Plesanjem Quadrille maturanti obilježili posljednji dan srednje škole
3
| Foto: Dubravka Petric/PIXSELL (ILUSTRACIJA)

13.37 - Nakon što su maturanti otišli s Trga bana Jelačića prema Bundeku, počelo je čišćenje. 

Zagreb: Djelatnici Čistoće prionuli su čišćenju glavnog trga nakon norijade Zagreb: Djelatnici Čistoće prionuli su čišćenju glavnog trga nakon norijade Zagreb: Djelatnici Čistoće prionuli su čišćenju glavnog trga nakon norijade
6
| Foto: Luka Stanzl/PIXSELL - ILUSTRACIJA

13.34 - Maturanti u Rijeci su palili baklje.

Rijeka: Maturanti širom grada slave kraj srednjoškolskog obrazovanja Rijeka: Maturanti širom grada slave kraj srednjoškolskog obrazovanja Rijeka: Maturanti širom grada slave kraj srednjoškolskog obrazovanja
7
| Foto: Goran Kovacic/PIXSELL (ilustracija)

13.15 - Maturanti su stigli na Bundek. 

13.11 - Varaždinski maturanti tradicionalnim plesom quadrillom u srijedu su završili trodnevnu Maturantiku, kojom su obilježili završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Na Kapucinskom trgu u Varaždinu njih više od 700, u isto vrijeme s kolegama u drugim europskim gradovima, plesalo je quadrillu.

Ove godine u Varaždinskoj je županiji oko dvije tisuće maturanata u 16 srednjih škola. Za njih su Varaždinska županija, Grad Varaždin i Policijska uprava varaždinska organizirali trodnevni program koji je počeo u ponedjeljak mimohodom maturanata centrom Varaždina, u utorak nastavljen sportskim natjecanjima, a u srijedu završava plesom i glazbom.

Nakon quadrille, maturantska zabava nastavlja se uz DJ-a u Parku mladih u Varaždinu.

13.10 - Maturante je u Zagrebu i ove godine na putu prema Bundeku predvodio gradonačelnik Milan Bandić. 

Zagreb: Gradonačelnik Bandić predvodio povorku maturanata prema Bundeku

13.07 - Slavlje maturanata u Karlovcu. 

gimnazijalci gimnazijalci gimnazijalci
9
| Foto: Kristina Stedul Fabac, Nel Pavletic/PIXSELL

13.02 - Diljem Hrvatske maturanti slave završetak srednjoškolskog obrazovanja, a na 'norijadi' na zagrebačkom Trgu bana Jelačića okupilo se više tisuća učenika kako bi zajedno krenuli prema parku Bundeku gdje će se zabavljati do večeri. 

Maturanti su svoj dan počeli slaviti okupljanjem na Trgu, a neizostavan dio proslave su zviždaljke, ples, pjesma, brašno, alkohol, kupanje u fontani Manduševac i šarene razredne majice s natpisima poput "Naše kute životinje se plaše, zbog čega se repom više ne maše", "Dvije ploče jedan izolator, mala moja to je kondenzator", "Odlazak u Njemačku u obzir ne dolazi, dok zadnji kukac po Hrvatskoj plazi" te "Kruha i integrala". 

Mlade je zabavljao glazbeni program u izvedbi DJ Turk & Jocker, uz pratnju Jakše Jordesa na saksofonu, animatora Marka Petra Oreškovića i Lea Milea.

U 12 sati, maturanti i glazbenici u povorci su krenuli prema Bundeku, gdje će im se pridružiti još dvije tisuće maturanata, a program će trajati do 21 sat. 

U glazbenom djelu programa na Bundeku sudjelovat će Turk The DJ, Phillip J & Monks, Domagoj Ivanković (Sax), Kings band live, DJ Vilim Haramina, DJ Go Cut & Domagoj Ivanković te kao specijalno iznenađenje Indira Forza.

U parku će cijelo vrijeme dežurati zdravstvene službe, vatrogasci, spasioci, redarska i zaštitarska služba, a nakon završetka programa bit će osigurane pojačane linije javnog gradskog prijevoza.

12.40 - Na putu do Bundeka neki su se maturanti okupali na tzv. Bandićevim fontanama. 

12.21 - Maturanti slave u Bjelovaru.

norijada norijada norijada
4
| Foto: Damir Spehar/PIXSELL/privatna arhiva

12.17 - Maturanti su u Zagrebu na Trgu bana Jelačića brašnom zasuli zastupnika Ivana Pernara. 

12.15 - Maturanti 3. gimnazije u Splitu su donirali hranu socijalnoj samoposluzi.

Split: Maturanti 3. gimnazije donirali hranu socijalnoj samoposluzi Split: Maturanti 3. gimnazije donirali hranu socijalnoj samoposluzi Split: Maturanti 3. gimnazije donirali hranu socijalnoj samoposluzi
4
| Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

12.12 - Pogledajte novo javljanje iz Zagreba, maturanti su krenuli prema Bundeku.

Norijada u Zagrebu: Povorka maturanata s trga krenula prema Bundeku!

Norijada u Zagrebu: Povorka maturanata s trga krenula prema Bundeku! Više na http://bit.ly/2Hx82NR Reporteri: Anamarija Dukši

Objavljuje 24sata u Srijeda, 22. svibnja 2019.

12.02 - Slavlje maturanata u Šibeniku.

Å ibenik: Veseli maturanti proslavili posljednji dan Å¡kole Å ibenik: Veseli maturanti proslavili posljednji dan Å¡kole Å ibenik: Veseli maturanti proslavili posljednji dan Å¡kole
5
| Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

12.00 - Maturanti kreću prema Bundeku. Prije toga su se neki, već tradicionalno, okupali u Manduševcu. 

11.55 - Iz Hitne pomoći kažu kako su zasad imali dvije intervencije. Jedan je mladić previše popio i jedan je maturant zadobio lakšu ozljedu, piše Večernji list. 

11.10 - Pogledajte live javljanje s Trga bana Jelačića.

Počela Norijada! Zagrebački maturanti okupljaju se na Trgu bana Josipa Jelačića Reporteri: Anamarija Dukši, Ema Krstić

Objavljuje 24sata u Srijeda, 22. svibnja 2019.

10.42 - Maturanti su se počeli okupljati na glavnom zagrebačkom trgu. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:51

10.04 - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak zaželjela je u srijedu maturantima puno sreće i uspjeha u budućnosti, istaknuvši kako vjeruje da će na završetku srednjoškolskog obrazovanja sretno ući u studentske ili poslovne vode.

"Drage učenice i učenici, nadam se da uspješno privodite kraju svoje srednjoškolsko obrazovanje. Nadam se i vjerujem da ćete s uspjehom položiti državnu maturu ili završne ispite i da ćete nakon toga naći svoje mjesto ili na fakultetima, visokim školama i veleučilištima, ili se uspješno zaposliti i naći kvalitetan posao, ili, zašto ne, sami osnovati tvrtku i samozaposliti se", istaknula je ministrica u poruci objavljenoj na njezinoj Facebook stranici pozvavši učenike da pri izboru fakulteta vode računa o mogućnostima zapošljavanja.

"Nadam se i vjerujem da ćete svi nakon ovih, pomalo ludih dana, na završetku srednjoškolskog obrazovanja sretno ući ili u studentske ili u poslovne vode", poručila je ministrica Divjak maturantima.

Zatvaranje prometa 

Diljem Hrvatske u srijedu 22. svibnja organizira se proslava 'norijade' u povodu obilježavanja završetka nastave učenika završnih razreda srednjih škola.

Maturanti će se norijadom oprostiti od velike ere svog života. U Splitu, Rijeci, Zadru, Varaždinu, Osijeku, Dubrovniku i ostalim hrvatskim gradovima bit će veselo,  a u Zagrebu će vesela povorka šest tisuća maturanata krenuti od Trga bana Jelačića prema parku Bundek. 

Maturantima će se u Zagrebu pridružiti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te će oko 12 sati zajedno krenuti prema Bundeku, gdje se očekuju oko 13,30 sati.

Službeni program proslave Dana zagrebačkih maturanata počinje u 11,00 sati na Trgu bana Jelačića, gdje je predviđeno okupljanje oko 6 tisuća maturanata koje će zabaviti glazbeni program u izvedbi DJ Turk & Jocker, uz pratnju Jakše Jordesa na saksofonu, animatora Marka Petra Oreškovića i Lea Milea, izvijestili su u utorak iz Grada. 

Uz pratnju zdravstvene ekipe, prometne policije i zaštitara, povorka će se kretati trasom: Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva - Miramarska - Ulica grada Vukovara - Hrvatske bratske zajednice (most Slobode) – Damira Tomljanovića-Gavrana - Bundek. 

Tramvaji privremeno ne voze

Tramvajski promet od oko 11:30 do oko 12:30 biti obustavljen preko Trga bana Josipa Jelačića i odvijat će se obilazno prema organizaciji ZET-a.

Autobusni promet s terminala Pothodnik će, od oko 12 sati do oko 13 sati s redovnih linija, biti preusmjeren na Ulicu grada Vukovara i Aveniju Marina Držića i dalje redovnom trasom.

Policija je izvijestila i o obilaznim pravcima.
 
'Obilazni pravci za vrijeme zabrane prometa u pravcu istok – zapad su:
Slavonska avenija – Zagrebačka avenija
Avenija Dubrovnik
Zagrebačka obilaznica
 
Obilazni pravci za vrijeme zabrane prometa u pravcu sjever - jug su:
Most mladosti – Avenija Marina Držića - Šubićeva ulica
Jadranski most – Savska cesta.
Jadranski most – Selska cesta', poručuje policija. 

Povorci će se na Bundeku pridružiti još dvije tisuće maturanata, a program će trajati do 21 sat.

VIDEO: Ovako je to izgledalo prošle godine

Pokretanje videa...

00:57
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke