News

Komentari 17

Podignuta je optužnica protiv vozača koji je pokosio dijete(9)

Podignuta je optužnica protiv vozača koji je pokosio dijete(9)

Đuro Kopren (77) vozio je kroz mjesto Goričko preko 76 km/sat na dijelu ceste gdje je brzina vožnje ograničena na 50 km/sat. Devetogodišnjak je bio na biciklu...

Općinsko državno odvjetništvo iz Koprivnice podignulo je optužnicu protiv 77-godišnjeg Đure Korena iz Koprivnice, zbog prometne nesreće koju je počinio 12. lipnja u mjestu Gorička. Njega odvjetništvo tereti za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće i kazneno djelo ne pružanja pomoći.

U optužnici koju mora potvrditi Optužno vijeće koprivničkog Općinskog suda stoji da je Đuro kroz mjesto Goričko, upravljao osobnim automobilom brzinom od preko 76 km/h na dijelu ceste gdje je brzina vožnje ograničena na 50 kilometara, uslijed čega je u lijevom zavoju izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s ceste u desni odvodni jarak, a kod povratka vozila na kolnik prešao je na lijevu stranu kolnika gdje je prednjom stranom automobila udario u stražnju stranu bicikla kojim je upravljalo devetogodišnje dijete.

Uslijed udara i pada na kolnik devetogodišnjak je zadobio osobito teške ozljede u području glave. Okrivljeniku se stavlja na teret i da je nakon nesreće napustio mjesto događaja bez zaustavljanja i pružanja pomoći djetetu.
 

Najčitaniji članci