Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Podignuta optužnica: Invalida u domu istukao drvenim štapom

Oštećeni je zadobio otvoreni prijelom nosnih kostiju, prijelom dva rebra i veći broj rana po glavi i tijelu. Optužnicom se okrivljenik tereti i da je prijetio 83-godišnjaku da će ga ubiti

0 komentara

Općinsko državno odvjetništvo iz Koprivnice je nakon provedene istrage, 14. ovog mjeseca, podignulo optužnicu protiv 68-godišnjeg muškarca koji je 7. listopada u koprivničkom Domu za umirovljenike pretukao 83-godišnjeg cimera, Stjepana Glavicu, koji je ujedno i stopostotni invalid. Odvjetništvo nasilnika tereti za nanošenje teških ozljeda i prijetnju smrću.  

Nakon što mu je 83-godišnji Glavica prigovorio jer je Đorđeva supruga, kad je došla u posjetu, pušila u sobi koji su dijelili, okrivljeni je Glavici istrgnuo drveni štap i njime ga više puta udario po glavi. Glavica je spas pokušao pronaći bijegom na balkon, ali ga je okrivljenik sustigao, oborio na tlo i nastavio udarati štapom nanijevši mu time teške ozljede. Otvoreni prijelom nosnih kostiju, prijelom dva rebra i veći broj rana po glavi i tijelu. Odvjetništvo nasilnika tereti za prijetnju da će ga on i njegovi sinovi ubiti.

Tada nam je Glavica, kojeg smo posjetili u Domu, ispričao kako je 15 godina mlađem cimeru, koji se u sobu uselio tri tjedna ranije, prigovorio da je soba puna dima jer je cimerova poznanica koja je došla u posjet pušila cigarete. Nakon toga je otišao u domsku kapelicu, a kad se vratio oko 19.30 sati, par je još uvijek bio u sobi. Nakon odlaska žene, Glavica je otišao na balkon i ostavio vrata otvorena kako bi provjetrio sobu. Nešto kasnije je cimeru, za kojeg je rekao da se od prvog dana prema njemu odnosio arogantno, kazao da je u sobi zabranjeno pušenje.

- Kad sam mu to rekao, istrgnuo mi je štap iz ruku i njime me počeo tući po glavi i tijelu. Kad sam pao na tlo, počeo mi je skakati po tijelu te me udarati nogama vrijeđajući me i psujući oca i majku. Rekao mi je tko sam ja da njegovoj K. zabranim pušenje u našoj sobi – ispričao nam je pretučeni starac.

Sreća po Stjepana da su se nalazili na balkonu, tako da je njegovo zapomaganje i pozive u pomoć čula medicinska sestra i bolničar koji je uspio razjarenog napadača odvući od nemoćnog starca. Ubrzo je stigla Hitna pomoć koja je pretučenog korisnika Doma prevezla u bolnicu, gdje je ostao četiri dana.

U upravi Doma su odmah reagirali i nasilnika po hitnom postupku otpustili. U razgovoru s ravnateljicom Vesnom Križan doznali smo da je napadnuti starac jedan od najmirnijih korisnika i svima draga osoba, te da je to prvi incident takve vrste. 

- Svi smo ostali zaprepašteni nasilništvom u našoj ustanovi i ovim putem se ispričavamo obitelji Stjepana Glavice – kazala nam je ravnateljica dodajući kako su Glavica i napadač dijelili sobu u stanarskom dijelu, gdje korisnici imaju više intime, i stoga ih osoblje rjeđe obilazi.

Pohvalila je žurni dolazak Hitne pomoći i policije koji su svoj posao korektno obavili. 

Možda vas zanima i ovo:
Message