Obavijesti

News

Komentari 17

Podignuta optužnica protiv oca s Paga: Bacio djecu s balkona

Podignuta optužnica protiv oca s Paga: Bacio djecu s balkona
1

Presudnu ulogu imalo je psihijatrijsko vještačenje, a otac koji je svoje četvero djece bacilo s balkona na Pagu neće se moći braniti neubrojivošću

VIDEO

Nakon istrage zbog četiri teška kaznena djela pokušaja ubojstva, podignuta je optužnica protiv muškarca (54) koji je na Pagu bacio svoju maloljetnu djecu s balkona kuće, rekao je glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru Duško Berović za N1

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:26

- Daljnja je procedura zakazati Optužno vijeće, sjednica je tajna i na njoj se odlučuje o potvrđivanju optužnice. Branitelji mogu napisati odgovor na optužnicu. Ako je uredna, zakazuje se glavna rasprava, ako nije, vraća se na doradu - izjavio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Otac koji je bacio četvero djece s balkona nije bio neubrojiv
Otac koji je bacio četvero djece s balkona nije bio neubrojiv

ŽDO je zatražilo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela i zbog posebno teških okolnosti koje uznemiruje širu javnost. 

Državno je odvjetništvo okončalo istragu nakon dva i pol mjeseca, a tijekom nje je ispitano četvero svjedoka, među njima je i supruga optuženog. Presudnu ulogu imalo je i psihijatrijsko vještačenje, a otac koji je svoje četvero djece bacilo s balkona na Pagu neće se moći braniti neubrojivošću, javio je N1 u četvrtak. 

Odmah nakon monstruoznog čina otac je prošao pokraj djece i otišao se prijaviti u policiju, gdje je samo izjavio: "Bacio sam djecu s balkona". Od tada, tijekom cijelog se postupka branio šutnjom.

Inače, 54-godišnjaku je određen istražni zatvor koji mu istječe za 12 dana, trenutačno je smješten u zatvorskoj bolnici, a od njegova odvjetnika sazna je se da će uskoro biti podvrgnut operativnom zahvatu, objavio je u petak Jutarnji list.

Bude li podignuta optužnica, u tom slučaju državni odvjetnik ima pravo predlagati produljenje istražnog zatvora i o tome će odlučivati optužno vijeće Županijskog suda u Zadru po zaprimanju optužnice izjavio je Hrvoje Visković, glasnogovornik Županijskog suda u Zadru. Pojasnio je da su za četverostruki pokušaj ubojstva propisane kazne zatvora do 40 godina, donosi dnevnik.

- Ja ne vjerujem da će doći, teoretska mogućnost postoji. Ovdje se radi o teškom ubojstvu u pokušaju i teško je očekivati da će sud odrediti tu najveću kaznu - rekao je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković na pitanje postoji li mogućnost najveće kazne u ovom slučaju i nastavio:

- Teško mi je reći kolika bi mogla biti kazna. To je i nedopustivo govoriti jer je postupak pred sudom - dodao je za RTL.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina