Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Podignuta optužnica protiv oca s Paga: Bacio djecu s balkona

Presudnu ulogu imalo je psihijatrijsko vještačenje, a otac koji je svoje četvero djece bacilo s balkona na Pagu neće se moći braniti neubrojivošću

Foto: dino stanin/pixsell
17 komentara

Nakon istrage zbog četiri teška kaznena djela pokušaja ubojstva, podignuta je optužnica protiv muškarca (54) koji je na Pagu bacio svoju maloljetnu djecu s balkona kuće, rekao je glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru Duško Berović za N1

POGLEDAJTE VIDEO:

- Daljnja je procedura zakazati Optužno vijeće, sjednica je tajna i na njoj se odlučuje o potvrđivanju optužnice. Branitelji mogu napisati odgovor na optužnicu. Ako je uredna, zakazuje se glavna rasprava, ako nije, vraća se na doradu - izjavio je. 

HOROR NA PAGU Otac koji je bacio četvero djece s balkona nije bio neubrojiv

ŽDO je zatražilo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela i zbog posebno teških okolnosti koje uznemiruje širu javnost. 

Državno je odvjetništvo okončalo istragu nakon dva i pol mjeseca, a tijekom nje je ispitano četvero svjedoka, među njima je i supruga optuženog. Presudnu ulogu imalo je i psihijatrijsko vještačenje, a otac koji je svoje četvero djece bacilo s balkona na Pagu neće se moći braniti neubrojivošću, javio je N1 u četvrtak. 

Odmah nakon monstruoznog čina otac je prošao pokraj djece i otišao se prijaviti u policiju, gdje je samo izjavio: "Bacio sam djecu s balkona". Od tada, tijekom cijelog se postupka branio šutnjom.

Inače, 54-godišnjaku je određen istražni zatvor koji mu istječe za 12 dana, trenutačno je smješten u zatvorskoj bolnici, a od njegova odvjetnika sazna je se da će uskoro biti podvrgnut operativnom zahvatu, objavio je u petak Jutarnji list.

Bude li podignuta optužnica, u tom slučaju državni odvjetnik ima pravo predlagati produljenje istražnog zatvora i o tome će odlučivati optužno vijeće Županijskog suda u Zadru po zaprimanju optužnice izjavio je Hrvoje Visković, glasnogovornik Županijskog suda u Zadru. Pojasnio je da su za četverostruki pokušaj ubojstva propisane kazne zatvora do 40 godina, donosi dnevnik.

- Ja ne vjerujem da će doći, teoretska mogućnost postoji. Ovdje se radi o teškom ubojstvu u pokušaju i teško je očekivati da će sud odrediti tu najveću kaznu - rekao je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković na pitanje postoji li mogućnost najveće kazne u ovom slučaju i nastavio:

- Teško mi je reći kolika bi mogla biti kazna. To je i nedopustivo govoriti jer je postupak pred sudom - dodao je za RTL.

Možda vas zanima i ovo:
Message