Obavijesti

News

Komentari 57

Podijelili novac: HDZ-u ide 3,8 milijuna kuna, a SDP-u 2,5 mil.

Podijelili novac: HDZ-u ide 3,8 milijuna kuna, a SDP-u 2,5 mil.
1

Most na temelju osvojenih 14 zastupničkih mjesta iz proračuna dobiva 932.707 kuna, HNS-u ide 626.153 kuna, HSS-u 332.644 kuna, a Živom zidu 195.673 kuna

VIDEO

Saborski Odbor za Ustav, poslovnik i politički sustav na sjednici u srijedu rasporedio je novac iz državnog proračuna strankama i nezavisnim zastupnicima. Novac je raspoređen za ovu godinu za dva saborska saziva.

Odbor na čelu s Mostovim Robertom Podolnjakom odlučio je da će HDZ za za svojih 57 zastupnika dobiti 3,8 milijuna kuna. SDP za svojih 38 zastupnika dobiva 2,5 milijuna kuna, a Most na temelju osvojenih 14 zastupničkih mjesta dobiva 932.707 kuna. HNS čijih je devet zastupnika ušlo u Sabor dobit će 626.153 kuna, a HSS za svojih pet zastupnika 332.644 kuna. Živi zid dobit će 195.673 kuna za svoja tri zastupnika dok će Ivan Pernar kao zastupnik Abecede demokracije dobiti 65.224 kune.

Iz prethodnog saziva Sabora u razdoblju od 1. srpnja do 13. listopada ove godine,HDZ- u koji je imao 50 zastupnika, pripada 4,4 milijuna kuna, a SDP- u za 43 zastupnika 3,9 milijuna kuna. Most za svojih 15 zastupnika dobiva 1,3 milijuna kuna, a HNS za osam zastupnika 744.989 kuna. 280.467 kuna za tri zastupnika dobiva i HRID koju je tada vodio odbjegli Mostovac, a trenutno HDZ- ovac Drago Prgomet. Hrvatski laburisti, koji u ovom sazivu Sabora nisu osvojili niti jedan mandat, za svoja tri zastupnika dobit će 271.702 kuna.

SDP-ov Arsen Bauk i SDSS- ov Milorad Pupovac podnijeli su amandman na isplatu sredstava nezavisnom Mirku Raškoviću iz prošlog saziva Sabora. Oni su za to da novac ostane SDSS- u.  Rašković je trebao dobiti 87.646 kuna, dok je SDSS trebao dobiti sredstva za samo dva zastupnika. Bauk i Pupovac upozorili su da Zakon o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe jasno propisuje da sredstva iz proračuna dobivaju one stranke koje na dan konstituiranja imaju zastupnike u Saboru, odnosno oni neovisni zastupnici koji su izabrani s neovisne liste.

Mirko Rašković je u trenutku konstituiranja već napustio SDSS i bio je neovisni zastupnik, međutim nije izabran s neovisne liste, nego s liste SDSS-a. Amandman je prihvaćen sa sedam glasova za i šest suzdržana. 

Živi zid i HSLS su pak kažnjeni zbog kašnjenja s objavom izvještaja o donacijama iz prošlog saziva. Trebali su do 15. srpnja podnijeti polugodišnji izvještaj. Živi zid kasnio je 36 dana pa će dobiti 30.049 kuna manje, dok je HSLS kasnio tri dana pa će dobiti 5.716 kuna manje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu