News

Komentari 0

Podrška premijeru na rekordno niskim razinama: Olimpijada mu nije uspjela povećati rejting

Podrška premijeru na rekordno niskim razinama: Olimpijada mu nije uspjela povećati rejting

Prema anketi koju je proveo dnevni list Asahi, otprilike trećina građana nije odobravala održavanje OI koje su zatvorene u nedjelju, a 60 posto ih je reklo kako ne žele da Suga ostane na mjestu premijera

Podrška japanskom premijeru Yoshihideu Sugi pala je ispod 30 posto prvi put otkako je stupio na dužnost, pokazalo je istraživanje u ponedjeljak, što je znak da Olimpijske igre u Tokiju nisu uspjele povećati njegov rejting u jeku porasta broja zaraženih. 

Prema anketi koju je proveo dnevni list Asahi, otprilike trećina građana nije odobravala održavanje OI koje su zatvorene u nedjelju, a 60 posto ih je reklo kako ne žele da Suga ostane na mjestu premijera, čime su oslabljeni izgledi njegove vladajuće stranke na izborima koji će se održati kasnije ove godine.

U anketi provedenoj tijekom vikenda, potpora Sugi pala je na 28 posto, što je najniže otkad je postao premijer u rujnu prošle godine.

Od anketiranih, 56 posto je održavanje OI smatralo dobrim, dok ih je 32 posto smatralo da je to loša ideja.

Sporo cijepljenje u Japanu naštetilo je Suginoj popularnosti, a porast broja novozaraženih, uzrokovan brzim širenjem delta varijante, zasjenio je Olimpijske igre s ukupnim brojem zaraženih koji je u petak premašio brojku od milijun slučajeva.  

Suga i organizatori Olimpijskih igara rekli su da ne postoji povezanost između Igara i porasta broja zaraženih.

Najčitaniji članci