Obavijesti

News

Komentari 10

Poduzetnici, osigurajte mjesto na konferenciji i saznajte što će uvođenje eura značiti za biznis

Poduzetnici, osigurajte mjesto na konferenciji i saznajte što će uvođenje eura značiti za biznis

U Hrvatskoj obrtničkoj komori 27. listopada govorit će guverner Boris Vujčić, ministar Zdravko Marić, ekonomisti Mario Holzner, Vedrana Pribičević, Boris Podobnik, mali i srednji poduzetnici te obrtnici

VIDEO

Što će uvođenje eura donijeti malim i srednjim poduzetnicima, hoće li im olakšati poslovanje, povećati prihode i ubrzati izvoz? Hoće li rasti ukupan standard građana i trebamo li se bojati inflacije? Hoće li i Hrvatska biti jedan od uspješnih primjera uvođenja jedinstvene valute po uzoru na ostale zemlje članice eurozone? Na ta i druga pitanja odgovore će na konferenciji pod nazivom "Što uvođenje eura donosi malom i srednjem poduzetništvu" dati mnogi stručnjaci iz područja ekonomije i realnog sektora. Prijave za konferenciju 27. listopada u Hrvatskoj obrtničkoj komori, koju organiziraju 24sata i Kvaka24 te suorganizator HOK, u punom su jeku, a poduzetnička mjesta već se popunjavaju. Osigurajte i vi na vrijeme svoje mjesto jer je njihov broj u dvorani ograničen.   

Konferenciju će uvodnim izlaganjem otvoriti guverner HNB-a Boris Vujčić, koji će se osvrnuti na mnogo gorućih tema vezanih za uvođenje eura. Glavni kreator hrvatske monetarne politike izložit će benefite vezane za novu valutu te objasniti proces konverzije i prilagodbu tržišta na novu valutu. Dat će odgovore na pitanja koja najviše muče javnost - kako će unutar tog procesa građani i poduzetnici biti zaštićeni, a saznat ćemo i što će euro donijeti ukupnom hrvatskom gospodarstvu. 

Boris Vujčić

Svakako će bti zanimljivo čuti što će u predavanju kazati i potpredsjednik Vlade te ministar financija Zdravko Marić. Marić je do sada, unatoč mnogim globalnim i domaćim političkim te gospodarskim izazovima, uspješno vodio financijsku politiku, uspio je osigurati stabilnost kune kroz dulji period, a na konferenciji će govoriti o preduvjetima koje Hrvatska mora ispuniti za prelazak na novu valutu. Marić će kroz konkretne brojke dati uvid u trenutno financijsko stanje i objasniti način na koji Hrvatska misli osigurati važne faktore za prelazak na euro. 

Uz Marića i Vujčića, na konferenciji su mjesto panelista potvrdili i mnogi drugi stručnjaci iz svijeta ekonomije, makroekonomije, ekonometrije i financiranja. Jedan od njih je Mario Holzner, izvršni direktor istaknutog Bečkog instituta za međunarodne studije, predlagač Europskog puta svile te stručnjak za ekonomska i politička kretanja u jugoistočnoj Europi. On će na panelu "Euro i poslovanje tvrtki" dati svoje viđenje o tome kako će uvođenje eura potaknuti investicije i međunarodnu razmjenu, hoće li cijene u Hrvatskoj rasti, kakvu će korist mala i srednja poduzeća imati od jedinstvene valute i hoće li doista, po uzoru na zapadne zemlje eurozone, i hrvatske tvrtke profitirati nakon uvođenja eura.  

U panelu na temu "Što uvođenje eura donosi državi, a što građanima" govorit će i Vedrana Pribičević, magistrica ekonomije, predavačica na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta (ZŠEM). Pribičević, koja je ujedno jedna od začetnica bihevioralne ekonomije u Hrvatskoj, komentirat će predviđanja ekonomista o tome kako će se uvođenjem eura ostvariti niže kamatne stope, ali će dati i svoje viđenje na to hoće li se ukinuti važan izvor ranjivosti u obliku valutnog rizika te mogu li cijene biti lakše usporedive. Pribičević će govoriti i o tome što uvođenje eura znači za obične građane te hoće li doista porasti ukupan životni standard.

Vedrana Pribičević

Na panelu pod nazivom "Bit ćemo u eurozoni, no hoćemo li biti europsko gospodarstvo?" sudjelovat će prodekan ZŠEM-a i suradnik mnogih sveučilišta diljem svijeta, dr. sc. Boris Podobnik. Kao stručnjak s dugogodišnjim iskustvom i cijenjenom karijerom, u kojoj je objavio više od 60 znanstvenih publikacija te ima više od 4000 znanstvenih citiranja u područjima od fizike do ekonometrije i financiranja, Podobnik će odgovarati na pitanja u kojima će se pronaći svaki mali i srednji poduzetnik te obrtnik - što svaki od njih mora učiniti kako bi bio spreman za ulazak u eurozonu. 

 

Boris Podobnik

Prijava na konferenciju i svi detalji dostupni su na kvaka24konferencija.24sata.hr te na društvenim mrežama. Organizatori projekta su Kvaka24, 24sata i Hrvatska obrtnička komora. Partneri projekta su Mastercard Uplift, Pevex, Hrvatska udruga banaka i Aircash.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Stručnjaci su složni: od eura ćemo imati još veće koristi
BIZNIS KONFERENCIJA KVAKE24 I 24SATA

Stručnjaci su složni: od eura ćemo imati još veće koristi

Snalaženje Hrvatske u novoj valuti, deficit radne snage, zelena tranzicija, umjetna inteligencije tema su o kojima su stručnjaci raspravljali na konferenciji “180 dana s eurom - hrvatsko gospodarstvo u eurozoni"

Kvaka24 još jednom je okupila brojne stručnjake: 'S eurom smo uspjeli kao društvo i ekonomija'
TREĆA BIZNIS KONFERENCIJA

Kvaka24 još jednom je okupila brojne stručnjake: 'S eurom smo uspjeli kao društvo i ekonomija'

Snalaženje Hrvatske u novoj valuti, deficit radne snage, zelena tranzicija i primjena umjetne inteligencije samo su neke od tema o kojima su stručnjaci raspravljali na Kvaki24
'Tržište raste! No, koliko mi zapravo kasnimo za jednom Njemačkom, Francuskom...'
KONFERENCIJA KVAKA 24

'Tržište raste! No, koliko mi zapravo kasnimo za jednom Njemačkom, Francuskom...'

Kako globalne promjene utječu na hrvatske poduzetnike, samo je jedno od pitanja na koja ćete dobiti odgovor od vrhunskih stručnjaka na konferenciji Kvaka 24