Obavijesti

News

Komentari 33

Poduzetnik parkirao prikolicu s plakatima Pape i biskupa na Ksaveru: 'Bit ću tu koliko treba'

Poduzetnik parkirao prikolicu s plakatima Pape i biskupa na Ksaveru: 'Bit ću tu koliko treba'
6

Ravlić prosvjeduje protiv postupanja Đakovačko-osječke nadbiskupije, čiji mu Caritas nije platio izvedene radove na nekadašnjem Duhovno-rekreacijskom centru Emaus

Osječki poduzetnik Marijan Ravlić je u utorak nastavio prosvjednu akciju na Ksaverskoj cesti u Zagrebu. Prikolicu s plakatima na kojima je lik pape Franje i đakovačkih biskupa Đure Hranića i umirovljenog Marijana Srakića te poruča "Oče, oprosti im jer ne znaju što čine", na hrvatskom i talijanskom jeziku, parkirao je pred zgradom Hrvatske biskupske konferencije. 

Kako javlja Telegram, Ravlić prosvjeduje protiv postupanja Đakovačko-osječke nadbiskupije, čiji mu Caritas nije platio izvedene radove na nekadašnjem Duhovno-rekreacijskom centru Emaus, uz cestu na pola puta između Osijeka i Valpova. 

Poduzetnik jumbo plakatima prosvjeduje ispred HBK koji su mu dužni novac

Zgradu koja više ne služi za vjerske sadržaje Biskupija đakovačko-osječka već duže vrijeme iznajmljuje privatnom poduzetniku koji se bavi ugostiteljskom djelatnošću. 

- Prisiljen sam na taj prosvjed jer je zbog duga Nadbiskupije moja obiteljstva tvrtka RAMS, izvođač radova na Duhovno-rekreacijskom centru Emaus, zapala u velike teškoće i završila u stečaju. Pokušao sam sve riješiti mirno, dogovorno i u duhu dobrih poslovnih običaja, no druga strana zavlačila me i kupovala vrijeme stalno tražeći izgovor za neplaćanje. Na kraju sam bio prisiljen tužiti ih - rekao je i poručio kako je dobio pravomoćnu sudsku presudu. 

Poduzetnik jumbo plakatima prosvjeduje ispred HBK koji su mu dužni novac

- Nadbiskupija je to izigrala. Kako ne bi morali platiti dug, gurnuli su Caritas u stečaj i brisali ga iz Sudskog registra, pa potom nastavili istu djelatnost, na istoj adresi i s istom čelnom osobom - rekao je. 

Ispred Hrvatske biskupske konferencije, kaže, ostat će koliko treba.