Obavijesti

News

Komentari 68

Poginuo pilot (37) : 'Sin (5) me stalno pita kad će tata doći...'

Poginuo pilot (37) : 'Sin (5) me stalno pita kad će tata doći...'
1

Naravno da mi još ništa nije jasno. Sve imam dojam da će se svakog trenutka vratiti, da će sletjeti ovdje, kaže shrvana Ivana (33), supruga poginulog Ivana (37)

VIDEO

Pilot Ivan Habčić (37) iz Vukojevca kod Siska poginuo je u ponedjeljak u 6.30 sati u svom malom avionu dvosjedu u selu Kruge kraj Donjeg Lapca. 

Njegovu obitelj zatekli smo kasnije tijekom dana ispred kuće u Vukojevcu, slomljenu od boli. I kad smo prišli izraziti sućut njegovoj supruzi Ivani, 10-mjesečna curica koju je Ivana držala u naručju, neopisivo nam se obradovala. Malo lice s plavim očima cijelo se pretvorilo u osmijeh i, savršeno nesvjesna što se tog jutra dogodilo tati, nestrpljivo je pružala ruke prema nama. 

- Naravno da mi još ništa nije jasno. Sve imam dojam da će se svakog trenutka vratiti, da će sletjeti ovdje. Još nam nisu službeno javili da je to on, još traju istraga i identifikacija, ali nama je jasno. Vidjeli smo na vijestima sliku i to jest njegov avion - priča nam uz poneki jecaj hrabra, krhka, mlada žena i ostaje bez riječi. 

''Kaže da je tata poginuo, ali onda odmah i kad će se vratiti doma''

Kaže da imaju i petogodišnjeg sina koji je čuo što se dogodilo, ali ne razumije što to znači. 

- Kaže on da se tata srušio, da je tata poginuo. Ali onda odmah pita kad će se tata vratiti doma – dodaje Ivana. 

Od obitelji i mještana doznajemo da je bila riječ o izvanrednom znalcu aeronautike, krajnje savjesnom pilotu koji je uvijek kontrolirao i održavao sve do najmanjeg dijela svojih letjelica, do zadnje gumice na ventilima. Tog jutra vinuo se rano kako bi imao što mirnije vrijeme za let. 

Obitelj pretpostavlja da ga je iza Kapele zatekla magla, da se nastojao spustiti ispod nje, te da je pogrešno procijenio visinu, jer visinomjer pokazuje nadmorsku a ne relativnu visinu nad tlom. I to je, smatraju, bilo kobno. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH
Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...