News

Komentari 3

Poglavar ruske pravoslavne crkve za rusku invaziju na Ukrajinu okrivio gay paradu

Poglavar ruske pravoslavne crkve za rusku invaziju na Ukrajinu okrivio gay paradu

Povorke ponosa osmišljene su da pokažu da je grijeh jedna od varijacija ljudskog ponašanja. Zato da biste se pridružili klubu tih zemalja, morate imati gej paradu, rekao je Kiril na nedjeljnoj propovijedi

Poglavar ruske pravoslavne crkve u nedjeljnoj je propovijedi za rusku invaziju na Ukrajinu okrivio liberalne vrijednosti, posebno ističući gay pride.

Dok ruski predsjednik Vladimir Putin oružani napad kojeg je naredio na Ukrajinu zove specijalnom vojnom operacijom kojoj je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, patrijarh Kiril navodi da je poanta rata u Ukrajini "na kojoj će strani Boga biti čovječanstvo".

Ruski napad na Ukrajinu tako je sveo na raskol između podupiratelja gay parade, gdje je svrstao i vlade Zapadnih zemalja, te njenih protivnika u proruskom dijelu istočne Ukrajine, piše The Moscow Times

POGLEDAJTE VIDEO:

- Povorke ponosa osmišljene su da pokažu da je grijeh jedna od varijacija ljudskog ponašanja. Zato da biste se pridružili klubu tih zemalja, morate imati gej paradu - rekao je Kiril na nedjeljnoj propovijedi.

Parade ponosa je okarakterizirao kao parade ponosa homoseksualaca kao test vjernosti Zapadnim zemljama, što su ukrajinske samoproglašene proruske republike odbile.

>> Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje <<  

- Osam godina pokušavaju se uništiti ono što postoji u Donbasu - rekao je patrijarh Kiril, aludirajući na regiju s čijim je dijelom u kojem je uspostavljena proruska vlast Kijev u sukobu od 2014. godine.

Patrijarh Kiril je rusku invaziju na Ukrajinu opisao apokaliptično kao "sukob daleko važniji od politike". 

- Ako čovječanstvo prihvati da grijeh nije kršenje Božjeg zakona, ako čovječanstvo prihvati da je grijeh varijacija ljudskog ponašanja, onda će ljudska civilizacija tu završiti - poručio je Kiril.

Ruska pravoslavna crkva slovi kao produžena ruku Putinovog nominalno sekularnog režima.

Najčitaniji članci