Obavijesti

News

Komentari 16

'Pogledajte koga su doveli za svjedoka! Ništa ne zna, sav je zgužvan, ni fakultet nema...'

'Pogledajte koga su doveli za svjedoka! Ništa ne zna, sav je zgužvan, ni fakultet nema...'
2

Mi smo već pobijedili!, rekao je nekadašnji vlasnik koncerna Ivica Todorić pri dolasku na sud. Svih 14 optuženika odbacili su krivnju u veljači

VIDEO

Financijski vještak Ismet Kamal nastavit će svjedočiti u srijedu nakon što je prošlog mjeseca pred optužnim vijećem zagrebačkog Županijskog suda nekoliko sati govorio o svojem nalazu na kojem se temelji optužnica za izvlačenje 1,2 milijarde kuna iz koncerna Agrokor. Kamal je u veljači ispitan pred optužnim vijećem kao svjedok, a ne kao stručnjak poljskog KPMG-a koji je potpisao knjigovodstveno-financijsko-revizorski nalaz kojeg branitelji okrivljenika smatraju nezakonitim, doznaje se na sudu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zagreb: Ivica Todorić dolazi na Optužno vijeće za veliki Agrokor 01:15

Prvookrivljeni u aferi “veliki Agrokor” i nekadašnji vlasnik tog koncerna Ivica Todorić prekinuo je prvo ispitivanje Kamala, održano početkom studenoga prošle godine, zatraživši izuzeće svih nadležnih sudaca i tužitelja, no zahtjev bivšeg vlasnika Agrokora je odbijen. Odvjetnici optuženih u aferi Agrokor duže vrijeme tvrde da je Kamalov vještački nalaz, koji je državu koštao 8,6 milijuna kuna, nezakonit, jer ga je umjesto poljskog KPMG-a izradili hrvatski vještaci koji su u sukobu interesa jer su radili za Agrokor u vrijeme izvanredne uprave.

POGLEDAJTE VIDEO: Ivica Todorić o vještaku Ismetu Kemalu

Pokretanje videa...

titlan todorić ispred suda 00:28
Zagreb: Ivica Todorić nakon izlaska iz suda dao izjavu okupljenim novinarima

Suoptuženi uz Todorića odbacili krivnju

Todorića i njegovih 14 suoptuženika optužnica tereti da su od 2006. do 2017. oštetili koncern za 1,2 milijarde kuna. Od toga je Ivici Todoriću, kako tvrdi tužiteljstvo, pribavljeno 923,6 milijuna kuna, a ostatak od oko 320 milijuna kuna nizozemskom Agrokor Investmentu BV.

POGLEDAJTE VIDEO: 'POBIJEDIT ĆEMO'

O osnovanosti optužnice od 459 stranica optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda raspravlja od 2021. godine, a u međuvremenu je Visoki kazneni sud naložio novo propitivanje zakonitosti financijskog vještačenja na kojem se optužnica temelji. 

Nakon kraha obiteljskog carstva Gazdina kći u velikom kreditu, a rastrošnosti se ne želi odreći
Nakon kraha obiteljskog carstva Gazdina kći u velikom kreditu, a rastrošnosti se ne želi odreći

Vrhovni sud je sredinom veljače potvrdio presudu zagrebačkog Županijskog suda u tzv. slučaju mali Agrokor prema kojoj su Todorić i njegovi suradnici oslobođeni optužbe da su oštetili koncern za oko 1,25 milijuna eura. Sudsko optužno vijeće optužnice u oba slučaja može potvrditi, odbaciti ili vratiti tužiteljstvu na doradu.

'Mi smo pobjednici. To je svima jasno'

- Mi smo već pobijedili. Nema govora. Pa vi to znate i bolje (od mene) - kazao je Todorić prilikom dolaska na sud. - Završit će danas ili neće i kako god završi - mi smo pobjednici. To je svima, valjda, jasno. Vidjeli ste što se dešava - dodao je Todorić.

Tajni život dinastije Todorić: Kako su Gazdina djeca našla novi put nakon kraha carstva
Tajni život dinastije Todorić: Kako su Gazdina djeca našla novi put nakon kraha carstva

Naglasio je da nije još ispitao vještaka Ismeta Kemala. 

- Nisam još. Pazite, to je jedna takva sramota naše države, našeg tužilaštva. Kog su doveli, kakvog su čovjeka doveli! Pazite, on ništa ne zna, i sav je nekakav zgužvan, nikakav, nestručan, ni fakultet nije završio. Ma mislim, čudo jedno. To je jedna sramota. I sad je, naravno, iz te sramote ispalo to što je ispalo. Razumijete? I tko će sad odgovarati za sve te novce i što će se dalje dešavati... Mislim - kaos! - kazao je Todorić prije ulaska u sudnicu.

Zagreb: Ivica Todorić dolazi na Optužno vijeće za veliki Agrokor
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.