Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
288 komentara

Pogledajte video: Mamić je uoči odluke o izručenju - zapjevao...

Ročište pred Sudom Bosne i Hercegovine na kojem će se razmatrati hrvatski zahtjev za Mamićevim izručenjem je danas u 13 sati. Ovo je drugi put da Hrvatska traži Mamićevo izručenje

Foto: čitatelj 24sata
288 komentara

Zdravko Mamić prije nekoliko dana proslavio je 60. rođendan. Za danas (23. srpnja) sud u BiH zakazao je ročište na kojem će razmatrati zahtjev hrvatskog ministarstva pravosuđa za njegovim izručenjem Hrvatskoj.

Sudbina Mamića, odnosno odluka o njegovom (ne)izručenju Hrvatskoj neće se tako skoro znati, barem nam je tako rekao njegov bosanskohercegovački odvjetnik Zdravko Rajić.

- Mi ćemo se usprotiviti izručenju Hrvatskoj. Djela koja mu se stavljaju na teret su od prije potpisivanja sporazuma o izručenju - kazao nam je Rajić dodajući kako će nakon ročišta o tome raspravljati sudsko vijeće.

- U utorak je tek ročište, rasprava i neće se to tako brzo odlučiti i znati - uvjerava nas Rajić. Nakon odluke ima još i vrijeme za žalbu, a potom ministar pravde BiH donosi konačnu odluku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Do odluke o izručenju Mamić se zabavlja po svadbama u BiH, a dobili smo i video koji je, čini se, snimljen povodom Mamićevog rođendana gdje je bivši Dinamov savjetnik, dugo godina alfa i omega kluba, uzeo mikrofon i zapjevao.

U jednom trenutku u kadru se vidi i njegov brat Zoran.

POGLEDAJTE VIDEO

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa, nepravomoćno osuđen prema prvoj Uskokovoj optužnici na 6,5 godina zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama i optužen prema drugoj optužnici koja ga tereti da je, zajedno s još šestoricom, među kojima je i njegov brat Zoran, u sklopu zločinačkog udruženja Dinamo oštetio Dinamo za oko 200 milijuna kuna, čeka odluku o izručenju u BiH gdje je otišao uoči presude na osječkom sudu.

Mamić je u lipnju prošle godine na osječkom sudu nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz Dinama.

VIDEO: MAMINJO NA SVADBI Ne brine ga izručenje: 'S nama je zapjevao i legendarni Mamić'

Hrvatska je tražila izručenje, ali tužiteljstvo BiH tada je zaključilo  kako nisu ispunjeni zakonski uvjeti za izručenje Hrvatskoj.

U drugoj Uskokovoj optužnici, koju je potvrdilo optužno vijeće, Zdravka Mamića i još šestoricu okrivljenika među kojima je i njegov brat Zoran, koji se u međuvremenu vratio u Dinamo na mjesto sportskog direktora, tužiteljstvo tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, Dinamo oštetili za oko 200 milijuna kuna.

Nakon što je potvrđena ta druga optužnica, Hrvatska je drugi put pokrenula postupak izručenja o čemu će konačnu odluku donijeti ministar pravde BiH Josip Grubeša.

Ročište pred Sudom BiH na kojem će se razmatrati zahtjev za Mamićevim izručenjem Hrvatskoj počinje 23 srpnja u 13 sati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message