News

Komentari 23

Pojavila se fotografija na kojoj taliban navodno puškom cilja medvjeda u kabulskom ZOO-u

Pojavila se fotografija na kojoj taliban navodno puškom cilja medvjeda u kabulskom ZOO-u

Snimku i fotografiju objavio je The Sun, no nije jasno kad i kako je snimljena i je li uopće to kabulski zoološki vrt, dok iz Asia for Animals tvrde da je to bio običan posjet talibana i da su životinje sigurne

Snimak i fotografija koju je objavio The Sun navodno prikazuje talibana koji ima pušku uperenu prema jednom medvjedu u kabulskom ZOO-u.

Nije jasno kad i kako je fotografija snimljena i je li to uopće zoološki vrt.

- Igra je gotova za ove životinje. Ne mogu se ni kretati, mogu samo zamisliti kakav ih teror čeka - opisuje izvor za The Sun.

S druge strane, Azijska organizacija za životinje Asia for Animals u svojem je priopćenju glede sporne fotografije navela da su talibani uistinu posjetili kabulski ZOO, ali su došli posjetiti životinje i razgovarati s osobljem ZOO vrta.

Prema njihovim riječima, životinje su ZOO-u su i dalje dobro zbrinute.

Sama slika stvorila je zabrinutost zbog toga što je 90-ih za vrijeme vladavine talibana u Afganistanu često bilo izvještaja da su talibani bili grozni prema životinjama u ZOO-u.

Jedan medij tada objavio da je jedan čovjek tamo navodno bacio bombu na lava koji mu je ubio prijatelja, nakon čega je lav ostao slijep na jedno oko.