"medvjedem luku" ili kako ga ode u Njemackoj zovu Bärlauch-u je trenutno sezona i jako je ukusan...najlakse se prepoznaje po intezivnom mirisu bilog luka kad s
e protrlja izmedu prstiju,mladi listovi su najintezivnijeg mirisa i ukusa i koristit se moze dok ne procvita (nakon toga vise nije jestiv. Prava je delikatesa za krem juhe, pesto i razlicite sosove....steta ljudi sto se nisu prije informirali, ode nikada nisan cula da se nekome nesto lose dogodilo jer je bas taj miris bilog luka osnovna karakteristika i nemoguce je pogrijesiti
Prikaži još ↓
si
sivisokol2255
18.4.2014.
Uređivanje komentaraOdustani
i ja sam vegetarijanac s time što sačekam da neka životinjica preradi biljku
Bezobrazno zelene
18.4.2014.
Uređivanje komentaraOdustani
Eto na, pa sad ti beri kad se ne razumiš....
š1
špirošpula_1
18.4.2014.
Uređivanje komentaraOdustani
Joj, joj, opet su ljudi jeli đurđice na salatu, umjesto medvjeđeg luka. Svake godine ista priča. Ljudi, pa dajte malo pazite što berete!
Li
Lina39
18.4.2014.
Uređivanje komentaraOdustani
I ja berem sama "mišancu" kako je zovem,ali samo ono što sam sigurna pa mi se do sada ništa nije dogodilo !To divlje trave su jako ukusne !Medvjeđi luk koji jak
o podsjeća na češnjak treba protrljati među prstima i ako miriše po češnjaku onda si siguran !Tko ne zna neka se ne upušta u to !
Prikaži još ↓
pl
pobočnik liubo
18.4.2014.
Uređivanje komentaraOdustani
ovi što su ubrali u dvorštu kuće su se najvjerojatnije najeli đurđica koje su isto otrovne...ni mrazovac ni đurđica nemaju miris po luku pa mislim kakvi su to o
ptimisti koji idu jesti iz prirode a ne znaju osnovne stvari...
Prikaži još ↓
ZH
Zagorski HRzan
18.4.2014.
Uređivanje komentaraOdustani
ja ga sušim i mješam sa kamilicom i dobre se osječam...jedino me zna brze potirati
NW
New World
18.4.2014.
Uređivanje komentaraOdustani
Radim u sumi - fina biljka - ima dosta nacina pripremanja(ko voli) ali treba pazit na ovog blizanca otrovnog.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .