Obavijesti

News

Komentari 116

Pojelo joj mirovinu: Borim se s rakom, a ovrha će me uništiti

Pojelo joj mirovinu: Borim se  s rakom, a ovrha će me uništiti
3

Da znam svezati uže oko vrata, već bih si oduzela život. Jer ovo kroz što prolazim nadilazi moje snage, govori udovica Nevenka Zeko (53) iz Narte kraj Bjelovara

VIDEO

Da znam svezati uže oko vrata, već bih si oduzela život. Jer ovo kroz što prolazim nadilazi moje snage, govori udovica Nevenka Zeko (53) iz Narte kraj Bjelovara.

Ona je u ožujku 2005. godine, oboljela od leukemije, a njezin suprug Vinko, kojeg je ista zloćudna bolest pogodila šest mjeseci kasnije, prije gotovo pet godina izgubio je bitku za život. Uz redovita zračenja i kemoterapije u zagrebačkoj Petrovoj, Nevenku je pogodila i serija ovrha iz Odvjetničkog ureda Hanžeković i partneri zbog HTV pretplate.

- U svakodnevnoj borbi za život, koju je moj suprug izgubio, kome je stalo do gledanja TV programa. Suprug je sve vodio oko plaćanja svih obveza – govori nam očajna žena dok joj se suze samo slijevaju niz lice. Kad je suprug zadnjih mjesec dana pao u krevet, Nevenka je cijele dane provodila uz njegov krevet. Vinko joj je umro na rukama.

Početkom ove godine stigla joj je opomena za televizijsku pristojbu. Žalila se. S Općinskog suda u Narti uputili su je na Županijski. U lipnju, srpnju i kolovozu s računa joj je skinuta gotovo cijela mirovina, ukupno 10.395,44 kune. Podmirila je dug. Zvala je odvjetnički ured. Uputili su je na sud. Na sudu su joj rekli da se obrati HTV-u pa Fini.

- Ostalo mi je na računu još 800 kuna čime sam željela platiti kredit. Kad sam neki dan došla u banku, rekli su mi da mi je ovrhom radi HTV-a sve skinuto. U Fini imam još dvije ovrhe koje će mi odnijeti cijelu mirovinu od 2400 kuna koju sam zaradila u Sloveniji. U odvjetničkom uredu, su me obavijestili, da radi televizijske pretplate imaju još četiri ovršna prijedloga - kaže očajna žena čiji je jedini sin od djetinjstva teško bolestan. Ona je dosad prošla 49 kemoterapija i 10 zračenja, ali kaže da će je ubiti ovrhe.

- Rasplačem se kad vidim da neki koji su pokrali desetke milijuna iz države gule krumpir, a meni ta ista država guli kožu – rekla je Nevenka.

U bjelovarskom odvjetničkom uredu Krivačić i partneri su nam kazali kako bez dokumentacije ne mogu komentirati slučaj. Zastupat će je, kažu, pro bono.

Nevenka taj novac, govori savjetnik za zaštitu potrošača Nedjeljko Milas, više ne može očekivati povrat tog novca.

On kaže da je trebala pisati prigovor što je postupak trajao toliko dugo, te se pozvati na zastaru. Uz to, Nevenka u slučaju dodatnih ovrha, može otvoriti zaštićeni računa na koji će joj sjedati dio mirovine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.