Obavijesti

News

Komentari 10

Pokopali je u vjenčanici: Nakon 45 godina se zna tko je ubojica

Pokopali je u vjenčanici: Nakon 45 godina se zna tko je ubojica
1

Ugledni američki odvjetnik i bogataš Donnie Rudd (75) osuđen je za ubojstvo svoje supruge 1973. Ubojstvo je izgledalo kao nesreća, a on je uzeo novac od osiguranja

VIDEO

Više od 40 godina svi su mislili kako je 19-godišnja Noreen Rudd poginula u prometnoj nesreći i to samo mjesec dana nakon što se udala 1973.

Mladenci su bili u braku 27 dana kada su, vraćajući se od njezine majke, imali tešku nesreću. Mladi policajac Christopher Bish zatekao je razbijeni automobil kraj ceste. Unutra je Donnie Rudd (31) na zadnjem sjedištu gladio svoju teško ozlijeđenu suprugu Noreen. Glava joj je ležala u njegovom krilu. Iako je odmah prebačena u bolnicu, vrlo brzo je preminula

Donnie, koji je tada bio ugledni odvjetnik, tvrdio je ih netko izgurao s ceste i pobjegao. Noreen je udarila glavom u kamen nakon što je ispala iz auta kada su se vrata otvorila.

Uzrok smrti njegove mlade supruge navodno je bio lom kralježnice. Nije bilo obdukcije, iako fizički dokazi i ozljede nisu bili u skladu s navodnim razvojem događaja. 

Noreen je sahranjena u vjenčanici i svi su duboko suosjećali s Ruddom, koji je tvrdio da ga je netko izgurao autom s ceste da bi ga ubio, a po nalogu osobe koja je navodno bila povezana sa sudskim sporom koji je on vodio. Nakon smrti supruge isplaćeno mu je 120.000 dolara životnog osiguranja, što je tada bio velik novac. 

'Shrvani' Donnie brzo se oporavio. Samo nekoliko tjedana nakon sprovoda vratio se svojoj bivšoj djevojci Dianne Marks koju je ostavio zbog Noreen. Zanimljivo, Donnie je ostavio svoju prvu suprugu zbog Dianne. Samo osam mjeseci nakon smrti Noreen, Donnie i Dianne su se vjenčali.  

Kako je vrijeme prolazilo, ljudi su počeli sumnjati u Rudda. Status i novac su mu bili najvažniji u životu, volio se razmetati, a tuđi osjećaji nisu ga zanimali. Bio je uspješan odvjetnik u Teksasu i bavio se nekretninama.

U travnju 1991. jedna njegova klijentica pronađena je mrtva. Loretta Tabak-Bodtke (59) ga je angažirala u privrednom sporu, u kome joj je on, kako joj je rekao, osigurao odštetu od 450.000 dolara. No, nikada nije vidjela taj novac. Zaprijetila je da će podnijeti tužbu protiv njega, a ubrzo nakon toga suprug ju je našao mrtvu u njihovom domu u Arlington Heightsu u Illinoisu

Pokrenuta je istraga protiv Radda jer su dva susjeda vidjela njegov automobil ispred Lorettine kuće, a budući da nije bilo znakova provale, zaključeno je da je poznavala ubojicu. Dok su ga pokušavali povezati sa zločinom, istražitelji su su ga ispitivali i o Noreen, a on je davao nejasne odgovore. Na pitanje je li udario Noreen prije nesreće, rekao je da se ne sjeća. 

Godine 2013. Noreen je ekshumirana. Analiza je pokazala da je Ruddova verzija događaja neprihvatljiva. Noreen je imala prijelome na obje strane glave, a kralježnica i pršljenovi su bili netaknuti. Utvrđeno je da je umrla od udarca tupim predmetom. 

Murder suspect Donnie Rudd

Donnie Rudd uhićen je u prosincu 2015. i optužen za ubojstvo Noreen Rudd. U rujnu ove godine proglašen je krivim i osuđen na 75 do 150 godina zatvora, ali budući da je osuđen prema zakonima iz 1973., imat će pravo na uvjetnu nakon 11 godina i tri mjeseca. Danas ima 75 godina.

Osumnjičen je i za smrt Lorette Tabak-Bodtke, ali još uvijek nije optužen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa