Obavijesti

News

Komentari 18

Pokrala Generalturist: Osam mjeseci za krađu 1,1 mil. kuna

Pokrala Generalturist:  Osam mjeseci za krađu 1,1 mil. kuna
1

Kriva sam i kajem se. Mogu reći da me je sram, rekla je optužena Jadranka Krunić sucu Županijskog suda u Zagrebu. Rekla je da je spremna vratiti ukradeni iznos

VIDEO

Voditeljica poslova kunskog platnog prometa Generalturista u Zagrebu Jadranka Krunić od siječnja 2007. do siječnja 2012. okrala je tvrtku za 1,1 milijun kuna. U tvrtci je bila ovlaštena za plaćanje putem internet bankarstva te knjiženje izvadaka za žiro-račune pa je iskoristila priliku i novce uplaćivala na bankovni račun svog supruga za koji je imala punomoć. Da bi prikrila tragove provodila je neistinita knjiženja prikazujući da je Generalturist platio dobavljače.

- Kriva sam i kajem se. Mogu reći da me je sram - rekla je optužena sucu Županijskog suda u Zagrebu Ivanu Turudiću. Kazala je kako joj je plaća bila 6.000 kuna, suprugova mirovina 2.000 kuna, očeva 3.000 kuna te da su s njima živjeli i sin i njegova djevojka, koji su bili nezaposleni.

- Počela sam uzimati kredite kako bih platila dug koji sam učinila kreditnim karticama. Sve sam više tonula u dug pa sam se obratila kamatarima kojima sam plaćala kamatu i od 10 posto mjesečno. Zbog toga sam zlouporabila položaj i krivotvorila službene isprave- branila se Krunić. Dodala je kako je od 2013. na bolovanju. Da je u teškom duševnom stanju, da je čak pokušala i sudicid te da je sada pod liječničkim tretmanom i kontrolom.

- Spremna sam vratiti 1,1 milijun kuna tako što ću prodati nekretninu koju sam naslijedila, a i moj suprug namjerava otići u SAD gdje ima dogovoren posao i od zarade pripomoći vraćanju duga- završila je Krunić. Sudac Ivan Turudić nepravomoćno ju je kaznio s osam mjeseci zatvora s tim da 15 dana nakon pravomoćnosti presude, pod prijetnjom ovrhe, mora vratiti 1,1 milijun kuna koje je stekla kaznenim djelom.




 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa