Obavijesti

News

Komentari 83

'Pokrivali smo ih s jaknama i košuljama. Sve je bilo spaljeno'

'Pokrivali smo ih s jaknama i košuljama. Sve je bilo spaljeno'
1

Iz zraka sam vidio da je požar velik. Čekali smo da požar dođe kako bismo obranili maslinik. Pretpostavljao sam da će helikopter dovesti krušku, kazao je svjedok

VIDEO

Trećeg dana ponovljenog suđenja vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici za kornatsku tragediju trebala su svjedočiti tri pripadnika DVD-a. Jedan od njih opravdao je izostanak medicinskom dokumentacijom jer je slomio nogu.

Svjedok Kristian Popović je zakasnio 10 -ak minuta taman kad je sudac htio odgoditi raspravu do 13 sati, kad je na rasporedu svjedočenje trećeg svjedoka.

'Čekali smo da dođe požar. iako ga nismo imali čime gasiti'

- Nas šest vatrogasaca je izišlo iz helikoptera na prvom iskrcavanju na Kornat. Ostale, većinu, su iskrcali na drugom mjestu. Ne znam zašto je helikopter grupu s Dinom Klarićem premjestio. Iz zraka sam vidio da je požar velik. Čekali smo da požar dođe kako bismo obranili maslinik iako ga nismo imali čime gasiti. Pretpostavljao sam da će helikopter dovesti krušku. More je bilo bar 500 metara od nas. Ja, Grgas i Petrović kraj sebe smo imali naprtnjaču bez vode.  Vidio sam kanader koji je radio na borovoj šumi s druge strane otoka - svjedočio je Popović.

Josip Klarić preko vatre na dijelovima požarišta, otišao je potražiti signal za mobitel, a nakon što je sišao s brda, zajedno s pripadnicima DVD-a potražio je ostale.

'Pokrivali smo ih košuljama i jaknama. Sve je bilo spaljeno'

- Naišli smo na unesrećene,  a Stančića smo uočili tek kasnije jer je bio nešto dalje. Klarić me poslao po vodu u obližnje kuće. Kad sam se vratio nakon pola sata, već su neke unesrećene ukrcavali u helikopter HGSS-a. Neki su bili živi, a neki mrtvi. Davao sam unesrećenima vodu. Pokrivali smo ih košuljama i jaknama. Sve je bilo spaljeno. Bilo je mnogo razbacanih stvari ali nisam obraćao pažnju je li negdje rezervoar ili patkica za gorivo. Ukupno sam vidio tri helikoptera u zraku - svjedočio je Kristian Popović.

Roditelji poginulih vatrogasaca nisu se pojavili na suđenju, nakon što je prethodnog dana sudnicu najprije napustio Josip Klarić, jer mu sudac Boris Radman nije dozvolio postavljanje pitanja prije iznošenja dokaza, a nakon njega, odustali su i svi ostali.

Trojica DVD-ovaca bili su dalje od mjesta stradavanja u okruženju jer su tražili mobitele i radio veze koje je putem pogubio kolega iz DVD-a iz Zablaća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.