News

Komentari 2

Pokušala susjeda ubiti nožem: Mora u zatvor na dvije godine

Pored toga osuđenoj je određeno i obvezno liječenje od ovisnosti o alkoholu u trajanju najduže do tri godine. Tijekom suđenja osuđena žena je u svojoj obrani navela da je susjed tukao njezinog psa

Ivana Švec Horak iz Grubišnog Polja je prošlog tjedna, nepravomoćno osuđena na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubojstva 88-godišnjeg susjeda. Bjelovarski Županijski sud ju je proglasio krivom što je 26. svibnja 2017. oko 11.00 sati u mjestu Poljani kod Grubišnog Polja, pod utjecajem alkohola od 1,65 promila došla u dvorište susjeda Branka Štefanovića s namjerom da ga ubije.

Držeći u ruci nož oštrice 13 centimetara, vičući mu da je četnik. Desnom rukom u kojoj je imala nož zamahnula je prema njegovom vratu, ali ju je on uspio uhvatiti za ruku u kojoj je držala nož. Otimajući se za nož pali su na tlo. U tom, trenu je  susjeda Vukosava Vekić počela dozivati pomoć, Ivana se podigla, uzela nož i pobjegla kući.

Time je, stoji u presudi počinila kazneno djelo protiv života i tijela –  ubojstvo u pokušaju. U izrečenu kaznu zatvora optuženici se uračunava i dva mjeseca koliko je provela u istražnom zatvoru. Pored toga joj je određeno i obvezno liječenje od ovisnosti o alkoholu u trajanju najduže do tri godine. Tijekom suđenja je u svojoj obrani navela da je susjed tukao njezinog psa, te je on izašla iz kuće s kuhinjskim nožem.

Kazavši kako je susjed počeo psovati zaprijetivši joj da će ubiti nju i njezinog psa. Sudsko – medicinskim vještačenjem utvrđeno je kako je to ozljeda prstiju nastale prilikom hvatanja noža kojim druga osoba zamahuje. Sudsko vijeće kojim je predsjedala sutkinja Sandra Galjar, nije povjerovalo njezinom, već se priklonilo iskazu Štefanovića. Dužna je podmiriti troškove kaznenog postupka u iznosu od 9.723 kune i 500 kuna s naslova paušala.

Najčitaniji članci