News

Komentari 6

Pokušali ograditi javni prostor za privatni parking, na terenu policija i dogradonačelnik

Pokušali ograditi javni prostor za privatni parking, na terenu policija i dogradonačelnik

Do intervencije je došlo prilikom pokušaja ograđivanja privatnog zemljišta, ali i zemljišta u vlasništvu Grada Splita, rekli su iz Društva Marjan

Ni veliko nevrijeme koje je pogodilo Dalmaciju nije spriječilo ilegalno ograđivanje gradskog zemljišta u Splitu. Naime, tijekom nedjelje je zapadno od Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika došlo do zajedničke intervencije Čuvara prirode JU PŠ Marjan i Komunalnog redarstva Grada Splita i policije, prenosi Dalmacija Danas.

Za neke od čelnika grada bila je ovo radna nedjelja te su izašli na teren kako bi spriječili ograđivanje zemljišta u vlasništvu Grada Splita, a među njima su bili nazočni predsjednik UV JU PŠM Tomislav Tukić, koordinator za zaštitu i očuvanje PŠ Marjan Srđan Marinić i dogradonačelnika Splita Bojan Ivošević.

- Do intervencije je došlo prilikom pokušaja ograđivanja privatnog zemljišta, ali i zemljišta u vlasništvu Grada Splita. Spriječeno je ograđivanje zemljišta u vlasništvu Grada Splita, a nakon uvida u cjelovitu dokumentaciju, nadležna tijela JU PŠM i Grada Splita će donijeti odluku - poručili su iz Društva Marjan.

Iako se većim dijelom radi o privatnom zemljištu, spriječeno je daljnje ograđivanje terena jer je jedan dio zemljišta gradski.

Istaknuli su da postoji procedura za ograđivanje privatnog zemljišta za koju će se tek utvrditi je li ispoštovana.

Najčitaniji članci